Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σαρώνει στις δημοσκοπήσεις ο Orban με 47% παρά τις καταστροφικές πλημμύρες – Οι Ούγγροι τον εμπιστεύονται

Σαρώνει στις δημοσκοπήσεις ο Orban με 47% παρά τις καταστροφικές πλημμύρες – Οι Ούγγροι τον εμπιστεύονται

Ενισχύθηκε η εμπιστοσύνη των Ούγγρων προς τον Orban

Σχετικά Άρθρα
Η βάση των ψηφοφόρων του Fidesz-KDNP αυξήθηκε κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με την εβδομάδα πριν από την πλημμύρα, ενώ αυτή του κόμματος Tisza του Péter Magyar μειώθηκε κατά το ίδιο ποσό, αναφέρει ο Magyar Nemzet.
Με βάση τη δημοσκόπηση που διεξήχθη κατά τη διάρκεια της αντιπλημμυρικής άμυνας στην Ουγγαρία, το Fidesz-KNDP ανήλθε στο 47%, το DK-MSZP-Párbeszéd στο 8% και ο Mi Hazánk στο 6%.
Όσα κόμματα χρησιμοποίησαν τις πρώτες ημέρες της αντιπλημμυρικής προστασίας για μη πολιτικές επιθέσεις ωφελήθηκαν, αναφέρεται στην πρόσφατη ανάλυση του Ινστιτούτου Nézőpont.
Την εβδομάδα πριν από την καταστροφή, τα κυβερνητικά κόμματα προηγήθηκαν (45%), ακολουθούμενα από το κόμμα Tisza (35%), το DK (6%) και τον Mi Hazánk (5%).
Η τελευταία δημοσκόπηση διενεργήθηκε μεταξύ 16 Σεπτεμβρίου και 18 Σεπτεμβρίου 2024, με μια τηλεφωνική συνέντευξη 1.000 ατόμων.
Το δείγμα είναι αντιπροσωπευτικό του πληθυσμού άνω των 18 ετών ανάλογα με το φύλο, την ηλικία, την περιοχή, τον τύπο οικισμού και το μορφωτικό επίπεδο.
Η εθνική απάντηση στην καταστροφή και οι εμφανίσεις του πρωθυπουργού Orban στην πρώτη γραμμή ενίσχυσαν την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης