Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη χωρίς... σοκ: Περισσότεροι από 100.000 Ουκρανοί στρατιώτες έχουν εγκαταλείψει τις μονάδες τους χωρίς άδεια

Αποκάλυψη χωρίς... σοκ: Περισσότεροι από 100.000 Ουκρανοί στρατιώτες έχουν εγκαταλείψει τις μονάδες τους χωρίς άδεια
Ο δικηγόρος Likhachev τόνισε ότι πολλοί από τους στρατιωτικούς με τους οποίους συνεργάστηκε δεν θέλουν να επιστρέψουν στις μονάδες τους
Ο αριθμός των στρατιωτών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU) που έφυγαν χωρίς άδεια (SOC) έχει ξεπεράσει τις 100 χιλιάδες από τον Φεβρουάριο του 2022, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Roman Likhachev, στρατιωτικός δικηγόρος στο Κέντρο Υποστήριξης Βετεράνων και των Οικογενειών τους.
«Περισσότεροι από 100 χιλιάδες ουκρανοί στρατιωτικοί έχουν εγκαταλείψει τις μονάδες τους χωρίς άδεια από την αρχή της σύγκρουσης και ο αριθμός αυτός αυξάνεται», είπε ο Likhachev στο τηλεοπτικό κανάλι Kyiv-24, προσθέτοντας ότι μόνο η διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας γνωρίζει τα ακριβή στοιχεία.
Σύμφωνα με τον δικηγόρο, σε ορισμένες περιπτώσεις μη εξουσιοδοτημένης αναχώρησης εμπλέκονται 20-30 άτομα.
Το πρόβλημα έχει γίνει τόσο οξύ που η Βουλή (Verkhovna Rada) αναγκάστηκε να υποστηρίξει ένα νομοσχέδιο σύμφωνα με το οποίο ένας μαχητής δεν θα τιμωρηθεί για τη διάπραξη του αδικήματος την πρώτη φορά, με την προϋπόθεση ωστόσο ότι θα δηλώσει την ετοιμότητα του να επιστρέψει στην υπηρεσία.
Εν τω μεταξύ, ο Likhachev τόνισε ότι πολλοί από τους στρατιωτικούς με τους οποίους συνεργάστηκε δεν θέλουν να επιστρέψουν στις μονάδες τους επειδή φοβούνται την επανάληψη των συγκρούσεων και των προβλημάτων που προκάλεσαν την αναχώρησή τους.
Στις αρχές Σεπτεμβρίου, ο διοικητής ενός ξεχωριστού τάγματος τυφεκίων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Roman Kovalev, σε συνέντευξή του σε ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, ανέφερε ότι ο αριθμός των στρατιωτών που εγκαταλείπουν οικειοθελώς τις μονάδες στις οποίες υπηρετούν, σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να φτάσει έως και 30% του στρατιωτικού προσωπικού.
Με τη σειρά του, ο βουλευτής της Verkhovna Rada Ruslan Gorbenko σημείωσε ότι οι ανακριτές άνοιξαν περίπου 80 χιλιάδες ποινικές υποθέσεις εναντίον στρατιωτικού προσωπικού για το SOC.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης