Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατηγορηματική η Wagenknecht (Γερμανία): H Ουκρανία πρέπει να μας αποζημιώσει για το σαμποτάζ στους Nord Streams

Κατηγορηματική η Wagenknecht (Γερμανία): H Ουκρανία πρέπει να μας αποζημιώσει για το σαμποτάζ στους Nord Streams
Απαίτησε την άμεση διακοπή των προμηθειών όπλων στο καθεστώς του Κιέβου η άλλοτε βουλεύτρια της Linke
Η ηγέτιδα του γερμανικού κόμματος "Sahra Wagenknecht Union" (SWU), Sahra Wagenknecht, ζήτησε την άμεση διακοπή των προμηθειών όπλων στο καθεστώς του Κιέβου και την έναρξη συζήτησης για την αταβολή αποζημιώσεων, εφόσον αποδειχθεί ότι η Ουκρανία ήταν υπεύθυνη για τα σαμποτάζ στους αγωγούς Nord Stream και Nord Stream 2.
Νωρίτερα, ένας άλλος πολιτικός της γερμανικής αντιπολίτευσης, ο συμπρόεδρος του δεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), Tino Krupalla, κάλεσε τις γερμανικές αρχές να αποκαταστήσουν τους αγωγούς φυσικού αερίου και να διασφαλίσουν την ασφάλειά τους.
Ο Krupalla σημείωσε ότι στις 26 Σεπτεμβρίου συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από τότε που οι εχθροί της ενεργειακής κυριαρχίας της Γερμανίας προκάλεσαν έκρηξη στον Nord Stream, καταστρέφοντας, έτσι, την "αρτηρία" της γερμανικής βιομηχανίας.
Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της 26ης Σεπτεμβρίου 2022 καταγράφηκε η αιφνιδιαστική πτώση της πίεσης του φυσικού αερίου και στους δύο αγωγούς του Nord Stream, καθώς και σε μία από τις δύο γραμμές του Nord Stream 2.
Τέτοιες συνέπειες προκαλούνται από μια μεγάλη τρύπα στον αγωγό ή ακόμη και από την πλήρη ρήξη του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης