Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κάνουν πίσω οι ΗΠΑ - CIA: Τα χτυπήματα Ουκρανών στην Ρωσία δεν αλλάζουν την έκβαση του πολέμου - Θανατηφόρα απάντηση

Κάνουν πίσω οι ΗΠΑ - CIA: Τα χτυπήματα Ουκρανών στην Ρωσία δεν αλλάζουν την έκβαση του πολέμου - Θανατηφόρα απάντηση
Για την πιθανότητα η Ρωσία να πλήξει αμερικανικές βάσεις στο πλαίσιο αντιποίνων από την χρήση αμερικανικών όπλων κάνουν λόγο οι υπηρεσίες πληροφοριιών των ΗΠΑ
(upd) Για τεράστιο ρίσκο των ΗΠΑ που... δεν αξίζει, μια και δεν πρόκειται να φέρει κανένα αποτέλεσμα όσον αφορά την εξέλιξη του πολέμου στην Ουκρανία κάνουν λόγο οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες σχετικά με το αίτημα του Κιέβου να εγκριθεί η χρήση αμερικανικών όπλων για επιθέσεις κατά στόχων εντός του εδάφους της Ρωσίας.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών πιστεύουν ότι εάν επιτραπεί η χρήση αμερικανικών όπλων μεγάλου βεληνεκούς επιθέσεις σε στόχους στη Ρωσία, αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει δυναμικά αντίποινα από τους Ρώσους, χωρίς παράλληλα να αλλάξει η πορεία του πολέμου στην Ουκρανία.

Λίγοι πύραυλοι

Βάσει αυτής της εκτίμησης, οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών υποβαθμίζουν τον αντίκτυπο που θα μπορούσε να έχει η έγκριση χρήσης πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς κατά της Ρωσίας.
Επιπλέον, αναφέρεται πως η Ουκρανία διαθέτει επί του παρόντος περιορισμένο οπλοστάσιο τέτοιων όπλων και δεν υπάρχουν στοιχεία για το πόσοι ακόμη σύμμαχοι των Ουκρανών θα μπορούσαν να παράσχουν τέτοιου είδους πυραύλους.

Δεν θα αλλάξει η πορεία του πολέμου

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ, η έγκριση για την χρήση αυτών των όπλων κατά ρωσικών στόχων δεν θα αλλάξει την πορεία της σύγκρουσης.
Μάλιστα επισημαίνεται ότι σε αυτήν την περίπτωση, υπάρχει η πιθανότητα των αντιποίνων, με το πιθανότερο σενάριο να προβλέπει την επίθεση της Ρωσίας σε αμερικανικές βάσεις.

Προειδοποιήσεις Putin

Οι προειδοποιήσεις του Ρώσου προέδρου, Vladimir Putin ότι εάν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι τους εγκρίνουν την χρήση δυτικών όπλων για να πληγούν στόχοι στο ρωσικό έδαφος, τότε θα είναι και αυτοί άμεσα εμπλεκόμενοι στον πόλεμο, φαίνεται πως έγιναν αντιληπτές.
O Putin είχε υποστηρίξει - και ορθά – πως σε περίπτωση έγκρισης χρήσης αυτών των όπλων, αυτό θα σήμαινε στην πραγματικότητα ότι η Δύση αποφάσισε να εμπλακεί άμεσα σε έναν πόλεμο κατά της Ρωσίας, μια και για την εξαπόλυση αυτών των επιθέσεων ήταν άκρως απαραίτητη η συνδρομή των δυτικών στρατών και τεχνολογιών (χειρισμός οπλικών συστημάτων, χρήση δορυφόρων για αναγνώριση, σχέδια πτήσης, κοκ).
Σε αυτό το ενδεχόμενο ο Putin είχε προειδοποιήσει πως η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει κάθε διαθέσιμο όπλο για την υπεράσπιση και την προστασία της ρωσικής επικράτειας.

Το σχέδιο νίκης του Zelensky

Πληροφορίες αναφέρουν πως το Κίεβο είχε εντάξει στο «σχέδιο νίκης» που παρουσίασε ο Zelensky στον Biden, το σενάριο χρήσης δυτικών όπλων για επιθέσεις κατά της Ρωσίας.
Μάλιστα αναφερόταν πως ήταν ανάμεσα στα βασικά αιτήματα του Κιέβου, μαζί με αυτό της άμεσης ένταξης στο ΝΑΤΟ.

Λεπτομέρειες για το τι ειπώθηκε στην χθεσινή συνάντηση μεταξύ των δύο προέδρων, όπως είναι λογικό,  δεν έχουν ακόμα αποκαλυφθεί.
Πάντως, ο Biden ανακοίνωσε χθες Πέμπτη 26/9 ένα νέο γενναιοδώρο πακέτο οικονομικής και στρατιωτικής βοήθειας ύψους 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων προς την Ουκρανία και προανήγγειλε ότι οι οριστικές αποφάσεις μάλλον θα ληφθούν στις 12 Οκτωβρίου στη Γερμανία, στη Σύνοδο Κορυφής των αρχηγών κρατών που στηρίζουν την Ουκρανία, όπου και εκεί θα εξεταστούν όλες οι τελευταίες εξελίξεις και τα πιθανά σενάρια για την πορεία του πολέμου.

Bloomberg: Υπό απειλή η προμήθεια της Ουκρανίας με όπλα το 2025 – Δεν υπάρχουν χρήματα

Κόλαφο για την Ουκρανία αποτελεί η πληροφορία ότι τελεί υπό απειλή η προμήθεια της με όπλα και στρατιωτικό εξοπολισμό από τη Δύση για το 2025.
Αυτό υποστηρίζει σε δημοσίευμα του το Bloomberg, το οποίο επισημαίνει ότι ο κίνδυνος αυτός προκύπτει από την έλλειψη χρημάτων ανάμεσα στους συμμάχους.
Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι ορισμένοι σύμμαχοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες χρηματοδότησης, ενώ άλλοι αρνούνται να αυξήσουν την οικονομική βοήθεια προς το Κίεβο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης