Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κόλαφος για Ουκρανία: Υπό απειλή η προμήθεια όπλων το 2025 - Δεν υπάρχουν χρήματα

Κόλαφος για Ουκρανία: Υπό απειλή η προμήθεια όπλων το 2025 - Δεν υπάρχουν χρήματα
Ορισμένοι σύμμαχοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες χρηματοδότησης αναφέρει το Bloomberg
(upd) Κόλαφο για την Ουκρανία αποτελεί η πληροφορία ότι τελεί υπό απειλή η προμήθεια της με όπλα και στρατιωτικό εξοπολισμό από τη Δύση για το 2025.
Αυτό υποστηρίζει σε δημοσίευμα του το Bloomberg, το οποίο επισημαίνει ότι ο κίνδυνος αυτός προκύπτει από την έλλειψη χρημάτων ανάμεσα στους συμμάχους.
Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι ορισμένοι σύμμαχοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες χρηματοδότησης, ενώ άλλοι αρνούνται να αυξήσουν την οικονομική βοήθεια προς το Κίεβο.
Βάσει του δημοσιεύματος, το μεγαλύτερο μέρος των υποχρεώσεων της Δύσης σχετίζονται με την παροχή δανείου στην Ουκρανία ύψους 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία θα προέρχονται από τα έσοδα των παγωμένων ρωσικών περουσιακών στοιχείων.
Όπως αναφέρεται, οι σύμμαχοι του Κιέβου «ακόμα παζαρεύουν τις τελικές λεπτομέρειες αυτής της συμφωνίας» και οι ΗΠΑ προσπαθούν να εμποδίσουν την Ουγγαρία από το να παρεμποδίσει τις προσπάθειες της ΕΕ σε αυτό το θέμα.
Το τελικό ποσό μπορεί να μην επαρκεί εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία, σημειώνει το δημοσίευμα.
Αλλά ακόμη και αν επιτευχθεί μια τέτοια συμφωνία, τα 50 δισεκατομμύρια δολάρια εκτιμάται ότι «δεν είναι αρκετά για να στηρίξουν τις ανάγκες της Ουκρανίας για έναν ακόμη χρόνο σύγκρουσης».
Υπενθυμίζεται πως η G7 συμφώνησε τον περασμένο Ιούνιο να διαθέσει 50 δισ δολάρια στην Ουκρανία από τα κέρδη των παγωμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων έως το τέλος του 2024, αναφέροντας πως αυτά θα δεσμευτούν έως ότου η Ρωσία ολοκληρώσει την ειδική επιχείρηση και «πληρώσει τη ζημιά».
Σημειώνεται πως χθες Πέμπτη 26/9 ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden έδωσε εντολή στο αμερικανικό Πεντάγωνο να διατεθούν στην Ουκρανία όλα τα εγκεκριμένα κονδύλια προς αυτήν, έως τη λήξη της προεδρικής του θητείας στις αρχές του Ιανουαρίου του 2025.
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ένα νέο πακέτο οικονομικής και στρατιωτική βοήθειας ύψους 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων προς την Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης