Τελευταία Νέα
Διεθνή

New York Times: Τεράστιο ρίσκο χωρίς αποτέλεσμα, η έγκριση χρήσης αμερικανικών όπλων κατά της Ρωσίας

New York Times: Τεράστιο ρίσκο χωρίς αποτέλεσμα, η έγκριση χρήσης αμερικανικών όπλων κατά της Ρωσίας
Oι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών υποβαθμίζουν τον αντίκτυπο που θα μπορούσε να έχει η έγκριση χρήσης πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς κατά της Ρωσίας.
Για τεράστιο ρίσκο των ΗΠΑ που δεν πρόκειται να φέρει κανένα αποτέλεσμα όσον αφορά την εξέλιξη του πολέμου στην Ουκρανία κάνουν λόγο οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες σχετικά με το αίτημα του Κιέβου να εγκριθεί η χρήση αμερικανικών όπλων για επιθέσεις κατά στόχων εντός του εδάφους της Ρωσίας.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών πιστεύουν ότι εάν επιτραπεί η χρήση αμερικανικών όπλων μεγάλου βεληνεκούς επιθέσεις σε στόχους στη Ρωσία, αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει δυναμικά αντίποινα από τους Ρώσους, χωρίς παράλληλα να αλλάξει η πορεία του πολέμου στην Ουκρανία.

Βάσει αυτής της εκτίμησης, οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών υποβαθμίζουν τον αντίκτυπο που θα μπορούσε να έχει η έγκριση χρήσης πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς κατά της Ρωσίας.

Επιπλέον, αναφέρεται πως η Ουκρανία διαθέτει επί του παρόντος περιορισμένο οπλοστάσιο τέτοιων όπλων και δεν υπάρχουν στοιχεία για το πόσοι ακόμη σύμμαχοι των Ουκρανών θα μπορούσαν να παράσχουν τέτοιου είδους πυραύλους.
Σύμφωνα με τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ, η έγκριση για την χρήση αυτών των όπλων κατά ρωσικών στόχων δεν θα αλλάξει την πορεία της σύγκρουσης.
Μάλιστα επισημαίνεται ότι σε αυτήν την περίπτωση, υπάρχει η πιθανότητα των αντιποίνων, με το πιθανότερο σενάριο να προβλέπει την επίθεση της Ρωσίας σε αμερικανικές βάσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης