Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ - Στο 2,2% μειώθηκε ο δείκτης πληθωρισμού της Fed, τον Αύγουστο του 2024

ΗΠΑ - Στο 2,2% μειώθηκε ο δείκτης πληθωρισμού της Fed, τον Αύγουστο του 2024
Αν και οι αριθμοί για τον πληθωρισμό έδειξαν συνεχή πρόοδο, οι αριθμοί για τις προσωπικές δαπάνες και το εισόδημα ήταν αμφότεροι ελαφροί
Σχετικά Άρθρα

Πλησίον του στόχου της Fed κινείται ο πληθωρισμός τον Αύγουστο, γεγονός που ανοίγει τον δρόμο για νέες μειώσεις επιτοκίων.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών των προσωπικών καταναλωτικών δαπανών (PCE), ένα μέτρο στο οποίο επικεντρώνεται η Fed για να μετρήσει το κόστος των αγαθών και υπηρεσιών στην αμερικανική οικονομία, αυξήθηκε κατά 0,1% για το μήνα, με αποτέλεσμα ο 12μηνος πληθωρισμός να διαμορφωθεί στο 2,2%, από 2,5% τον Ιούλιο.
Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Dow Jones ανέμεναν ότι ο PCE για όλα τα στοιχεία θα αυξανόταν κατά 0,1% τον μήνα και κατά 2,3% σε σχέση με ένα χρόνο πριν.
Εξαιρουμένων των τροφίμων και της ενέργειας, ο δομικός PCE αυξήθηκε 0,1% τον Αύγουστο και ήταν αυξημένος κατά 2,7% σε σχέση με πριν από ένα χρόνο, με τον αριθμό 12 μηνών να είναι 0,1 ποσοστιαία μονάδα υψηλότερος από τον Ιούλιο. Οι αξιωματούχοι της Fed τείνουν να εστιάζουν περισσότερο στον δομικό ως καλύτερο μέτρο των μακροπρόθεσμων τάσεων. Οι αντίστοιχες προβλέψεις ήταν για 0,2% και 2,7% στον πυρήνα.
Αν και οι αριθμοί για τον πληθωρισμό έδειξαν συνεχή πρόοδο, οι αριθμοί για τις προσωπικές δαπάνες και το εισόδημα ήταν αμφότεροι ελαφροί. Το προσωπικό εισόδημα αυξήθηκε κατά 0,2% τον μήνα, ενώ οι δαπάνες αυξήθηκαν κατά 0,2%. Οι αντίστοιχες προβλέψεις ήταν για αυξήσεις 0,4% και 0,3%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης