Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θωρακίζεται η Πορτογαλία – Ανακοινώθηκε νέα μονάδα συνοριακού ελέγχου για την καταστολή της παράνομης μετανάστευσης

Θωρακίζεται η Πορτογαλία – Ανακοινώθηκε νέα μονάδα συνοριακού ελέγχου για την καταστολή της παράνομης μετανάστευσης

Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στις απελάσεις όλων των παράνομων μεταναστών

Σχετικά Άρθρα
Η κυβέρνηση της Πορτογαλίας θα δημιουργήσει μια νέα μονάδα της Αστυνομίας Δημόσιας Ασφάλειας (PSP) υπεύθυνη για την επιστροφή μεταναστών στη χώρα που δεν έχουν δικαίωμα διαμονής, όπως ανακοίνωσε.
Αυτό η νέα αστυνομική μονάδα, η οποία θα ονομάζεται Εθνική Μονάδα Αλλοδαπών και Συνόρων, θα είναι επιφορτισμένη με την ενίσχυση των υφιστάμενων ελέγχων κατά της παράνομης μετανάστευσης και θα επιβλέπει τους ελέγχους στα εναέρια σύνορα της Πορτογαλίας.
Μαζί με την Εθνική Ρεπουμπλικανική Φρουρά (GNR), η νέα μονάδα θα διεξάγει επιθεωρήσεις μετανάστευσης σε ολόκληρη τη χώρα και θα απελαύνει τους μετανάστες στη χώρα χωρίς την κατάλληλη άδεια.
Ο υπουργός António Leitão Amaro, ανακοινώνοντας την πρωτοβουλία στις 26 Σεπτεμβρίου, είπε ότι αποσκοπούσε στην αντιμετώπιση των αποτυχιών της προηγούμενης κυβέρνησης.
Το νομοσχέδιο, το οποίο η κυβέρνηση θα εισαγάγει στη Βουλή τις επόμενες εβδομάδες, είχε σκοπό να «διορθώσει ένα από τα τραγικά λάθη της προηγούμενης κυβέρνησης», το κλείσιμο του 2023 της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Συνόρων (SEF).
Η υπηρεσία αυτή αντικαταστάθηκε από έναν Οργανισμό για την Ένταξη, τη Μετανάστευση και το Άσυλο (AIMA).

Φύλαξη συνόρων

Εκτός από τη νέα αστυνομική μονάδα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε άλλα μέτρα για την ενίσχυση της ασφάλειας των συνόρων, συμπεριλαμβανομένης της συλλογής βιομετρικών και προσωπικών δεδομένων από άτομα που εισέρχονται στην Πορτογαλία εκτός της ζώνης Σένγκεν.
Τα μέτρα περιλαμβάνουν επίσης αυστηρότερους ελέγχους στα εναέρια σύνορα, το κύριο σημείο εισόδου για πολίτες εκτός ΕΕ.
Η κυβέρνηση της Πορτογαλίας ξεκίνησε μια νέα μεταναστευτική πολιτική τον Ιούνιο.
Ανέφερε ότι η πολιτική θα στοχεύει στη ρύθμιση της μετανάστευσης, στην προσέλκυση ξένων ταλέντων, στη βελτίωση της ένταξης και στην αναδιάρθρωση των ιδρυμάτων που χειρίζονται τη μετανάστευση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης