Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρευνα: Η πλειονότητα των Ουκρανών προσφύγων στην Τσεχία σχεδιάζει να μείνει μόνιμα, ακόμα και αν λήξει ο πόλεμος

Έρευνα: Η πλειονότητα των Ουκρανών προσφύγων στην Τσεχία σχεδιάζει να μείνει μόνιμα, ακόμα και αν λήξει ο πόλεμος

Οι νεότεροι πρόσφυγες κάτω των 35 ετών, οι άνδρες και όσοι έχουν δημιουργήσει εργασία ή επιχειρήσεις στη χώρα είναι πιο πιθανό να παραμείνουν

Σχετικά Άρθρα
Περίπου τα 2/3 των Ουκρανών προσφύγων σχεδιάζουν να παραμείνουν στην Τσεχία ακόμη και μετά τη λήξη της προσωρινής προστασίας τους, αποκάλυψε πρόσφατη έρευνα που ανατέθηκε από το τσεχικό υπουργείο Εσωτερικών.
Τα ευρήματα σηματοδοτούν σημαντική αύξηση σε σχέση με ένα χρόνο πριν, με 20% περισσότερους πρόσφυγες να εκφράζουν την πρόθεση να μείνουν μόνιμα.
Μόνο περίπου το 1/5 των ερωτηθέντων αναμένει να επιστρέψει στην Ουκρανία μόλις τελειώσει ο πόλεμος.
Η έρευνα, που διεξήχθη από το Κέντρο Έρευνας Κοινής Γνώμης στο Ινστιτούτο Κοινωνιολογίας της Ακαδημίας Επιστημών της Τσεχικής Δημοκρατίας, προσέφερε μια ολοκληρωμένη εικόνα της τρέχουσας κατάστασης που αντιμετωπίζουν οι 320.304 Ουκρανοί πρόσφυγες που έχουν εγγραφεί για προσωρινή παράταση προστασίας φέτος.
Συγκεκριμένα, τα 2/3 των Ουκρανών προσφύγων έχουν ενσωματωθεί στο εργατικό δυναμικό, με το 86% να έχει πλήρη απασχόληση.
Σε αντίθεση με πολλά άλλα ευρωπαϊκά έθνη που είναι πιο μακριά από τη σύγκρουση, μόλις το 20% των προσφύγων έχουν λάβει προνοιακά επιδόματα.
«Το μερίδιο των αιτούντων για παράταση της προσωρινής προστασίας που δεν αναμένουν να επιστρέψουν στην Ουκρανία έχει αυξηθεί κατά περισσότερες από 20 ποσοστιαίες μονάδες», σημείωσαν οι συντάκτες της έρευνας.
Οι νεότεροι πρόσφυγες κάτω των 35 ετών, οι άνδρες και όσοι έχουν δημιουργήσει εργασία ή επιχειρήσεις στη χώρα είναι πιο πιθανό να παραμείνουν.
Οι ισχυρότερες γλωσσικές δεξιότητες, η μόνιμη στέγαση και η νωρίτερη άφιξη στην Τσεχική Δημοκρατία, ιδιαίτερα το 2022, συσχετίζονται επίσης με την επιθυμία για διαμονή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης