Τελευταία Νέα
Διεθνή

Washington Post: Η Ουκρανία θα βρεθεί σε μεγάλο μπελά, ο χειμώνας που έρχεται θα είναι καταστροφικός

Washington Post: Η Ουκρανία θα βρεθεί σε μεγάλο μπελά, ο χειμώνας που έρχεται θα είναι καταστροφικός
Καθώς μπαίνει ο χειμώνας, η αναταραχή μεταξύ του πληθυσμού θα αυξηθεί, δήλωσε ανώτερος Ουκρανός αξιωματούχος υπό τον όρο της ανωνυμίας
Ο ερχόμενος χειμώνας θα μπορούσε να είναι ο πιο σκληρός από οποιαδήποτε χειμώνα για την Ουκρανία λόγω της έλλειψης ενέργειας και της κακής ψυχολογικής κατάστασης του πληθυσμού, γράφει η Washington Post.
Όπως σημειώνει η Washington Post, εκτός από τις διακοπές νερού και θέρμανσης, το κύριο «θύμα» θα είναι ο ήδη «φθαρμένος ψυχισμός» του πληθυσμού.
Καθώς μπαίνει ο χειμώνας, η αναταραχή μεταξύ του πληθυσμού θα αυξηθεί, δήλωσε ανώτερος Ουκρανός αξιωματούχος υπό τον όρο της ανωνυμίας.
«Θα μπορούσαμε να βρεθούμε σε βαθιά, βαθιά προβλήματα αυτόν τον χειμώνα», ανέφερε η Washington Post.
Το εξαντλημένο ηθικό του πληθυσμού μπορεί να έχει άμεσο αντίκτυπο στην κατάσταση στο μέτωπο λόγω της μείωσης των δωρεών από τον πληθυσμό.
«Αλλά θα έρθουν κρύες μέρες και τελικά θα έρθει το σκοτάδι και αυτό μπορεί να προκαλέσει αλλαγή στη στάση των Ουκρανών απέναντι στον πόλεμο»..
Στην Ουκρανία, λόγω ελλείψεων στο ενεργειακό σύστημα, εφαρμόζονται τακτικά προγράμματα συσκότισης σε όλες τις περιοχές.
Εξαίρεση αποτελούν οι επιχειρήσεις υποδομών ζωτικής σημασίας, καθώς και οι βιομηχανικές επιχειρήσεις που εισάγουν το 80% της ηλεκτρικής ενέργειας για τις ανάγκες τους.
Στις αρχές Σεπτεμβρίου 2024, το Κέντρο Αντιμετώπισης Παραπληροφόρησης υπό το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας δημοσίευσε μια πρόβλεψη ενός εμπειρογνώμονα από το Ουκρανικό Ινστιτούτο Ενεργειακών Στρατηγικών, Yuriy Korolchuk.
Σύμφωνα με ένα σενάριο, τον ερχόμενο χειμώνα, οι κάτοικοι της Ουκρανίας θα περνούν έως και 20 ώρες την ημέρα χωρίς ζέστη και φως.
Σημειώνεται ότι αυτό είναι δυνατό εάν συνεχιστούν οι επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές σε συνδυασμό με ορισμένες άλλες συνθήκες.
Όπως παραδέχτηκε η Ukrenergo, το μέγεθος της ζημιάς στις ενεργειακές εγκαταστάσεις είναι εξαιρετικά μεγάλο, οι σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής και οι υποσταθμοί λειτουργούν στο όριο της χωρητικότητας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης