Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεγάλη μηχανοκίνητη επίθεση των Ρώσων με 50 τεθωρακισμένα στην κατεύθυνση Kupyansk – Στόχος ο έλεγχος του ποταμού Oskil

Μεγάλη μηχανοκίνητη επίθεση των Ρώσων με 50 τεθωρακισμένα στην κατεύθυνση Kupyansk – Στόχος ο έλεγχος του ποταμού Oskil
Οι ρωσικές δυνάμεις ενδέχεται να εντείνουν τις προσπάθειές τους για να φτάσουν στον ποταμό Oskil, αν και οι ρωσικές προελάσεις στην ανατολική (αριστερή) όχθη του ποταμού Oskil πιθανότατα θα συνεχίσουν να είναι σχετικά σταδιακές
Οι Ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν μια ενισχημένη μηχανοκίνητη επίθεση μεγέθους τάγματος στην κατεύθυνση Kupyansk — η πρώτη μεγάλη ρωσική μηχανοκίνητη επίθεση κατά μήκος της γραμμής Kupyansk-Svatove-Kreminna για τον χειμώνα του 2024.
Ένα ουκρανικό τάγμα που δρα κοντά στο Pishchane (βορειοδυτικά του Svatove και νοτιοανατολικά Kupyansk) δημοσίευσε γεωγραφικά πλάνα στις 26 Σεπτεμβρίου που δείχνουν τις ουκρανικές δυνάμεις να αποκρούουν τη ρωσική μηχανοκίνητη επίθεση μεγέθους ενισχυμένου τάγματος σε χωράφια γύρω από το Pishchane και ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν προς την κατεύθυνση Kolisnykivka και Kruhlyakivka (δυτικά του Pishchane και απευθείας στον ποταμό Oskil).
Το ουκρανικό τάγμα ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν 50 τεθωρακισμένα οχήματα στην επίθεση και η Ουκρανική Διοίκηση Αερομεταφερόμενων Δυνάμεων Εφόδου ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε ουκρανικές θέσεις σε δύο στήλες, η μία με 37 τεθωρακισμένα οχήματα και η άλλη με 13.
Οι ρωσικές δυνάμεις ενδέχεται να εντείνουν τις προσπάθειές τους για να φτάσουν στον ποταμό Oskil, αν και οι ρωσικές προελάσεις στην ανατολική (αριστερή) όχθη του ποταμού Oskil πιθανότατα θα συνεχίσουν να είναι σχετικά σταδιακές.
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν δημιουργήσει ένα μικρό τακτικό στοιχείο γύρω από το Pishchane τις τελευταίες εβδομάδες και έχουν επικεντρωθεί στην προώθηση προς την Kolisnykivka και την Kruhlyakivka.
Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανώς εστιάζουν στη δημιουργία ερείσματος απευθείας στον ποταμό Oskil, επειδή θα επιτρέψει στις ρωσικές δυνάμεις να τυλίξουν τις ουκρανικές θέσεις στην ανατολική όχθη του ποταμού τόσο προς τα βόρεια όσο και προς τα νότια - δημιουργώντας ένα στενότερο ουκρανικό χαρακτηριστικό μεταξύ Kupyansk-Vuzlovyi και Hlushkivka και μια ευρύτερη ουκρανική προεξοχή νότια της Kruhlyakivka αφού ο ποταμός Oskil λειτουργεί ως φράγμα.
Η Δυτική Ομάδα Δυνάμεων διεξήγαγε την επιθετική επιχείρηση κατά μήκος της γραμμής Kupyansk-Svatove-Kreminna σε τέσσερις αμοιβαία υποστηριζόμενους άξονες προέλασης (βορειοανατολικά του Kupyansk, βορειοδυτικά του Svatove, νοτιοδυτικά του Svatove και δυτικά της Kreminna) ειδικά έτσι ώστε η Ρωσία να κερδίσει εδαφικά.
Η επιθυμητή ρωσική κατάληψη των Kolisnykivka και Kruhlyakivka δεν διασφαλίζει ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα είναι σε θέση να μειώσουν ταχύτερα το δυνητικό ουκρανικό στοιχείο μεταξύ Kupyansk-Vuzlovyi και Hlushkivka ούτε να αυξήσουν τον ρυθμό προέλασης νότια της Kruhlyakivka.
Ο στόχος της Ρωσίας να απωθήσει τις ουκρανικές δυνάμεις από την ανατολική όχθη του ποταμού Oskil είναι ένας επιχειρησιακά σημαντικός, καθώς θα επέτρεπε στις ρωσικές δυνάμεις να δημιουργήσουν ένα εύκολα υπερασπίσιμο μέτωπο κατά μήκος του ποταμού και να απελευθερώσουν μαχητική ισχύ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης