Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοίγει τα μέτωπα του Ισραήλ το Ιράκ: Εξαπέλυσε συστοιχίες πυραύλων cruise και drones κατά τεσσάρων πόλεων

Ανοίγει τα μέτωπα του Ισραήλ το Ιράκ: Εξαπέλυσε συστοιχίες πυραύλων cruise και drones κατά τεσσάρων πόλεων
«Οι επιχειρήσεις κατά των εχθρικών οχυρών θα συνεχιστούν με αυξανόμενο ρυθμό», ανακοίνωσε η Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ
Η Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ (IRI), μια ομάδα-ομπρέλα ένοπλων μαχητών που υποστηρίζονται από το Ιράν, ανακοίνωσε στις 28 Σεπτεμβρίου ότι εκτόξευσε σειρά πυραύλων κρουζ και μη επανδρωμένων αεροσκαφών αυτοκτονίας σε τέσσερις στόχους στο Ισραήλ για την υποστήριξη της Λωρίδας της Γάζας και του Λιβάνου.
Οι στόχοι ήταν η νότια πόλη Eilat, ο βόρειος οικισμός Kiryat Shmona και δύο τοποθεσίες στα κατεχόμενα συριακά υψώματα του Golan.
Οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν «ως απάντηση στις σφαγές που διέπραξε η καταχρηστική οντότητα [Ισραήλ] εναντίον αμάχων, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, γυναικών και ηλικιωμένων» στον παλαιστινιακό θύλακα της Λωρίδας της Γάζας και στον Λίβανο, ανέφερε η οργάνωση σε ανακοίνωσή της.

«Οι επιχειρήσεις κατά των εχθρικών οχυρών θα συνεχιστούν με αυξανόμενο ρυθμό», πρόσθεσε.

Τα βίντεο που κυκλοφόρησε η ομάδα έδειξαν αυτό που φαίνεται να είναι τρία ιρανικής κατασκευής drones αυτοκτονίας Shahed-101.
Εκτός από την αυτονομία πολλών εκατοντάδων χιλιομέτρων, δεν είναι γνωστά πολλά για αυτόν τον τύπο.
Πολλαπλές αναχαιτίσεις αναφέρθηκαν πάνω από το Ισραήλ στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου.
Ωστόσο, δεν είναι ακόμη σαφές εάν κάποια από αυτές συνδέεται με την επίθεση του IRI.

Συνεχείς επιθέσεις

Το IRI άρχισε να πραγματοποιεί επιθέσεις κατά του Ισραήλ καθώς και εναντίον των δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών στο Ιράκ και στη γειτονική Συρία τον περασμένο Οκτώβριο ως απάντηση στον ισραηλινό πόλεμο στη Γάζα.
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η ομάδα κλιμάκωσε τις επιθέσεις της κατά του Ισραήλ ως απάντηση στη συνεχιζόμενη αεροπορική εκστρατεία του Ισραήλ κατά της Hezbollah στον Λίβανο.
Το Ισραήλ δεν έχει ακόμη απαντήσει ανοιχτά στις επιθέσεις του IRI.
Ωστόσο, κατηγορήθηκε για πολλά πλήγματα που στόχευαν ένοπλες φατρίες που υποστηρίζονται από το Ιράν κατά μήκος των συνόρων Συρίας-Ιράκ και κοντά στη συριακή πρωτεύουσα, τη Δαμασκό, μετά την έναρξη του πολέμου στη Λωρίδα. Ιρακινοί μαχητές και διοικητές σκοτώθηκαν σε ορισμένα από αυτά τα χτυπήματα.

www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης