Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Hamas χαρακτηρίζει τη δολοφονία του ηγέτη της Hezbollah «άνανδρη τρομοκρατική επίθεση» του Ισραήλ

Η Hamas χαρακτηρίζει τη δολοφονία του ηγέτη της Hezbollah «άνανδρη τρομοκρατική επίθεση»  του Ισραήλ
Η Παλαιστινιακή ομάδα πιστεύει ότι «η κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι επίσης υπεύθυνη για τη συνεχή πολιτική, διπλωματική και στρατιωτική υποστήριξή της [στο Ισραήλ] και για τη σιωπή και την αδυναμία της να καταδικάσει» το εβραϊκό κράτος
Το παλαιστινιακό κίνημα της Hamas χαρακτήρισε τρομοκρατική επίθεση τη δολοφονία του ηγέτη της Hezbollah Hassan Nasrallah
«Καταδικάζουμε αυτή τη βάρβαρη επίθεση και τη θεωρούμε άνανδρη τρομοκρατική πράξη», ανέφερε το κίνημα στο κανάλι του στο Telegram το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024.
Η Hamas υποστήριξε ότι οι ισραηλινές αρχές «ευθύνονται για αυτό το έγκλημα και για τις επικίνδυνες συνέπειες για την ασφάλεια και τη σταθερότητα ολόκληρης της περιοχής».
Επισημαίνει ότι «η κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι επίσης υπεύθυνη για τη συνεχή πολιτική, διπλωματική και στρατιωτική υποστήριξή της [στο Ισραήλ] και για τη σιωπή και την αδυναμία της να καταδικάσει» το εβραϊκό κράτος.
Η Hamas δήλωσε την πλήρη αλληλεγγύη της στη Hezbollah και είπε ότι «αυτό και παρόμοια εγκλήματα, που διαπράχθηκαν από τις [ισραηλινές] αρχές κατοχής θα ενισχύσουν μόνο την αντίσταση στην Παλαιστίνη και τον Λίβανο».
Προηγουμένως, ο Ισραηλινός Στρατός ανακοίνωσε ότι ο Nasrallah σκοτώθηκε στην επίθεση της ισραηλινής αεροπορίας στη Βηρυτό την Παρασκευή. Η επιχείρηση είχε την κωδική ονομασία «Νέα Τάξη».
Το σιιτικό κίνημα επιβεβαίωσε επίσημα τον θάνατο του αρχηγού του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης