Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βόμβα Lavrov: ΗΠΑ, Βρετανία προετοιμάζουν την Ευρώπη για μία αυτοκτονική περιπέτεια κατά της Ρωσίας - Μικραίνει η Ουκρανία

Βόμβα Lavrov: ΗΠΑ, Βρετανία προετοιμάζουν την Ευρώπη για μία αυτοκτονική περιπέτεια κατά της Ρωσίας - Μικραίνει η Ουκρανία
«Ο στόχος της πρόκλησης στρατηγικής ήττας στη Ρωσία κηρύχθηκε - σχεδόν όπως σχεδίαζαν το Λονδίνο και η Ουάσιγκτον τον Μάιο του 1945» σημείωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών 
ΗΠΑ και Βρετανία προετοιμάζουν την Ευρώπη για μια «αυτοκτονική περιπέτεια» εναντίον της Ρωσίας.
Αυτό δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov, μιλώντας στην 79η σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
Με ευθύνη της Δύσης είναι αδύνατο να μιλήσουμε για επαναφορά της παγκόσμιας συνεργασίας σημείωσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.
«Ο στόχος της πρόκλησης στρατηγικής ήττας στη Ρωσία κηρύχθηκε - σχεδόν όπως σχεδίαζαν το Λονδίνο και η Ουάσιγκτον τον Μάιο του 1945 αναπτύσσοντας μια παρόμοια επιχείρηση για την καταστροφή της Σοβιετικής Ένωσης ακόμη και πριν από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου-» υπογράμμισε ο Lavrov.
«Και οι σημερινοί Αγγλοσάξονες στρατηγοί δεν κρύβουν τα σχέδιά τους.
Είναι αλήθεια ότι προς το παρόν υπολόγιζαν να νικήσουν τη Ρωσία με τα χέρια του παράνομου νεοναζιστικού καθεστώτος του Κιέβου, αλλά ήδη προετοιμάζουν την Ευρώπη να συρθεί σε μια αυτοκτονική περιπέτεια», είπε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

O Zelensky θέλει να σύρει το ΝΑΤΟ σε άμεσο πόλεμο με τη Ρωσία

Ο Lavrov υπενθύμισε «το παράλογο και τον κίνδυνο της ίδιας της ιδέας να προσπαθήσουμε να πολεμήσουμε μέχρι τη νίκη με μια πυρηνική δύναμη, που είναι η Ρωσία».
«Δεν είναι λιγότερο ανόητο από τη θέση των Δυτικών αφεντικών του Κιέβου ότι δεν υπάρχει εναλλακτική στις διαπραγματεύσεις που βασίζονται στην περιβόητη φόρμουλα ειρήνης», επισήμανε.
Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας κατήγγειλε ότι ο Zelensky επιδιώκει την άμεση εμπλοκή του ΝΑΤΟ στον πόλεμο με τη Ρωσία.
«Ο Zelensky κάνει επίσης τα πάντα για να προκαλέσει την εμπλοκή των χωρών του ΝΑΤΟ σε εχθροπραξίες, σε άμεσες εχθροπραξίες.
Και τότε απλώς θα παραμερίσει και θα δει τι πιστεύει ότι θα τον σώσει», είπε στη συνέντευξη Τύπου ο Lavrov κάνοντας έναν παραλληλισμό μεταξύ των ενεργειών του Ισραήλ και του καθεστώτος του Κιέβου.

H Ουκρανία συρρικνώνεται

Η Ουκρανία συρρικνώνεται κάθε φορά που οι προτεινόμενες συνομιλίες με τη Ρωσία διακόπτονται, επισήμανε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.
«Κάθε φορά που εκτροχιάζεται μια συμφωνία για την οποία πάντα η Ρωσία τάσσεται υπέρ, η Ουκρανία συρρικνώνεται», είπε, αναφέροντας ως παράδειγμα την άρνηση του Κιέβου να εφαρμόσει τις συμφωνίες του Minsk και τη διακοπή των διαπραγματεύσεων από το 2022.
Ο Lavrov υπενθύμισε πώς ο επικεφαλής εκπρόσωπος της Ουκρανίας στις συνομιλίες με τη Ρωσία το 2022, David Arahamiya, είπε ότι ο τότε πρωθυπουργός της Βρετανίας Boris Johnson είχε έρθει στο Κίεβο και συνέστησε στην ουκρανική ηγεσία να συνεχίσει τις μάχες.
«Αν η Ουκρανία συνεχίσει στον ίδιο δρόμο, αν συνεχίσει να χρησιμοποιεί ξανά κάποια τεχνάσματα για να κερδίσει χρόνο, δεν θα πετύχει», τόνισε.
Η Ουκρανία έχει «υπονομεύσει για πάντα» τη νομιμότητά της, τουλάχιστον όσο το σημερινό καθεστώς είναι στην εξουσία.

lavrov_1.jpg

Βραζιλία, Κίνα και Trump

«Ελπίζω πολύ ότι οι Κινέζοι και Βραζιλιάνοι φίλοι μας και όλοι όσοι έχουν ενταχθεί σε αυτήν την ομάδα φίλων της ειρήνης θα λάβουν πλήρως υπόψη τους τα ήθη και τους τρόπους της σημερινής ουκρανικής ηγεσίας και τις ατελείωτες προσπάθειές της να δελεάσει τους πάντες με εξαπάτηση», πρόσθεσε.
Ο Lavrov σημείωσε επίσης ότι η Ρωσία είναι χαρούμενη που βλέπει οποιεσδήποτε πρωτοβουλίες σχετικά με την ουκρανική διευθέτηση, συμπεριλαμβανομένης αυτής που πρότεινε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump υπό την προϋπόθεση ότι θα βοηθήσουν στην εξάλειψη των βαθύτερων αιτιών της κρίσης.
«Ο Trump είπε πριν από λίγο καιρό ότι θα χρειαζόταν 24 ώρες.
Τώρα η διατύπωση είναι διαφορετική», παρατήρησε ο Lavrov.
«Θα καλωσορίσουμε κάθε πρωτοβουλία που θα επιφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα», συμπλήρωσε.

Τα αίτια του ουκρανικού προβλήματος

«Και μπορεί να υπάρξει μόνο ένα αποτέλεσμα - μια διευθέτηση αυτού του προβλήματος με βάση την εξάλειψη των βαθύτερων αιτιών της ουκρανικής κρίσης», είπε.
Μεταξύ αυτών των βασικών αιτιών, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών ξεχώρισε την απειλή για την ασφάλεια της Ρωσίας από τη Δύση, η οποία παρασύρει την Ουκρανία στη στρατιωτική της συμμαχία.
«Η ασφάλεια είναι απαραίτητη όχι ως αφηρημένος όρος, αλλά ως βασική ανθρώπινη ανάγκη» επισήμανε ο Lavrov.
Μια άλλη βασική αιτία της σύγκρουσης, δήλωσε, ήταν οι διακρίσεις σε βάρος του ρωσόφωνου πληθυσμού, μεταξύ άλλων μέσω νόμων που απαγορεύουν τη χρήση της ρωσικής γλώσσας και ακόμη και της κανονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.
«Αν ο Trump καταφέρει να ανατρέψει αυτούς τους νόμους για τους οποίους μιλάμε, θα είναι ένα βήμα προς τα εμπρός», είπε ο Lavrov.

Οι πολιτικές δολοφονίες

Η Ρωσία «ανησυχεί ιδιαίτερα» από την πρακτική των «πολιτικών δολοφονιών» που έχουν πλέον γίνει κοινοτοπία, δήλωσε ο Lavrov αναφερόμενος στη δολοφονία του ηγέτη της Hezbollah, Hassan Nasrallah
«Η εντύπωσή μου είναι ότι ορισμένοι επιδιώκουν να προκαλέσουν το Ιράν, ώστε στη συνέχεια να προκληθούν οι ΗΠΑ και μετά να ξεσπάσει ολοκληρωτικός πόλεμος σε όλη την περιοχή», σημείωσε.
Η Ρωσία καταδίκασε σθεναρά τη δολοφονία του Nasrallah εκτιμώντας ότι το Ισραήλ φέρει «την πλήρη ευθύνη» για τις «δραματικές συνέπειες» που θα έχει αυτή η εξέλιξη.
«Ζητάμε από το Ισραήλ να σταματήσει αμέσως τις εχθροπραξίες» ώστε «να μπει τέλος στην αιματοχυσία» ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης