Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χάος - Εκνευρισμός ΗΠΑ με Ουκρανία, πολεμικό αμόκ στην Ευρώπη – Χειρουργικό ρωσικό χτύπημα διέλυσε βάση του ΝΑΤΟ στην Οδησσό

Χάος - Εκνευρισμός ΗΠΑ με Ουκρανία, πολεμικό αμόκ στην Ευρώπη –  Χειρουργικό ρωσικό χτύπημα διέλυσε βάση του ΝΑΤΟ στην Οδησσό
Στο ήμισυ μειώθηκε η βοήθεια της Δύσης προς την Ουκρανία - Εκνευρισμός στις ΗΠΑ για Zelensky - Άρση των περιορισμών στα χτυπήματα σε ρωσικό έδαφος ζητούν Ευρωπαίοι - Πυρηνικός συναγερμός στη Ρωσία με αφορμή  τυχοδιωκτικές ενέργειες του ΝΑΤΟ - Μαζική επίθεση με 125 drones απέκρουσε η ρωσική αεράμυνα - Χειρουργικό πλήγμα κατά ειδικών του ΝΑΤΟ στην Οδησσό 
(upd 9) Οι εξελίξεις στο ουκρανικό μέτωπο είναι πλέον δραματικές για το καθεστώς του Κιέβου.
Η Δύση αντιμετωπίζει έχει περικόψει κατά 50% τη βοήθεια προς την Ουκρανία ενώ εξαντλούνται τα όπλα που μπορεί να στείλει.
Στις ΗΠΑ επικρατεί εκνευρισμός για το γεγονός ότι ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky δεν αντιλαμβάνεται τους προσεκτικούς χειρισμούς της Ουάσινγκτον για τα ουκρανικά χτυπήματα στη Ρωσία. 
Την ίδια στιγμή η Ρωσία βρίσκεται σε εγρήγορση καθώς διαβλέπει τον κίνδυνο επικίνδυνων παιχνιδιών εκ μέρους χωρών του ΝΑΤΟ με προεξάρχουσα τη Βρετανία.
Οι ρωσικές δυνάμεις με χειρουργικό χτύπημα διέλυσαν βάση με ειδικούς του ΝΑΤΟ στην Οδησσό.
Όσον αφορά στο μέτωπο η ρωσική τανάλια κλείνει στο Donbass και πνίγει το Ugledar.
Η ρωσική αεράμυνα, εν τω μεταξύ, απέκρουσε μαζική ουκρανική επίθεση με 125 drones. 

Peskov (Εκπρόσωπος Putin): Συναγερμός για εμπλοκή ΝΑΤΟ στην Ουκρανία – Έτοιμο προς εφαρμογή το νέο πυρηνικό δόγμα

Η αυξανόμενη εμπλοκή της Δύσης στη σύγκρουση στην Ουκρανία απαιτεί από τη Ρωσία να είναι έτοιμη να εφαρμόσει τις διατάξεις του νέου πυρηνικού δόγματος, σημείωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov.
«Με φόντο αυτό την αυξανόμενη εμπλοκή της Δύσης εμείς, φυσικά, πρέπει να πάρουμε αποφάσεις, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να τις εφαρμόσουμε», σημείωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.
Είναι στην αρμοδιότητα του ρωσικού στρατού να καθορίσει συγκεκριμένους λόγους για τη θέσπιση αυτών των διατάξεων, πρόσθεσε.
«Ο ρωσικός στρατός παρακολουθεί στενά ποια όπλα χρησιμοποιούνται και πώς χρησιμοποιούνται, είναι αυτός που καταγράφουν την άμεση εμπλοκή των χωρών της συλλογικής Δύσης στη σύγκρουση γύρω από την Ουκρανία και δεν θα χαλαρώσει την προσοχή του», τόνισε ο Peskov.

Washington Post: Εκνευρισμός ΗΠΑ με Zelensky

Το θέμα των ουκρανικών χτυπημάτων βαθιά στη Ρωσία με δυτικά όπλα μεγάλης εμβέλειας διχάζει ολοένα και περισσότερους πολιτικούς σε Δύση και Ουκρανία, σύμφωνα με τη Washington Post.
Η Ουκρανία έχει επανειλημμένα προσπαθήσει να λάβει άδεια χρήσης δυτικής κατασκευής πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς όπως ATACMS και Storm Shadow για να χτυπήσει στόχους σε ρωσικά εδάφη μακριά από τη ζώνη σύγκρουσης.
Ωστόσο, σύμφωνα με την εφημερίδα, το θέμα αυτό αντιμετωπίζεται με αντικρουόμενες αντιδράσεις από τις ΗΠΑ που δεν θέλουν η σύγκρουση να τις επηρεάσει και από την Ευρώπη και την Ουκρανία, που ζητούν να μην λάβουν υπόψη τις προειδοποιήσεις της Ρωσίας για αντίποινα.
«Η παρατεταμένη άρνηση των ΗΠΑ να χαλαρώσουν τους περιορισμούς στη χρήση δυτικών πυραύλων από την Ουκρανία για βαθύτερα πλήγματα στο ρωσικό έδαφος έχει επιδεινώσει ένα αυξανόμενο χάσμα μεταξύ των συμμάχων.
Το Κίεβο είναι θυμωμένο για μια ακόμη οπισθοδρόμηση των ΗΠΑ που λαμβάνουν σοβαρά τις προειδοποιήσεις της Μόσχας», ανέφερε το άρθρο.
Αμερικανοί αξιωματούχοι μιλώντας στη Washington Post, εμφανίζονται εκνευρισμένοι και απογοητευμένοι που ουκρανική πλευρά είναι απρόθυμη να κατανοήσει την «προσεκτική προσέγγισή τους».
Οι πηγές της εφημερίδας ισχυρίζονται επίσης ότι δεν έχουν λάβει ακόμη «ένα πειστικό επιχείρημα από τους Ουκρανούς ηγέτες» ότι πιθανά πλήγματα σε ρωσικά εδάφη μακριά από τη ζώνη σύγκρουσης θα είχαν σημαντικό αντίκτυπο.

Πολεμικό αμόκ στην Ευρώπη

Την ίδια στιγμή Ευρωπαίοι και Ουκρανοί αξιωματούχοι, ζητούν μετ’ επιτάσεως την αναστολή των περιορισμών στα χτυπήματα βαθιά στη ρωσική επικράτεια.
«Πιστεύουμε ότι η άδεια έπρεπε να δοθεί …χθες, όχι σήμερα ή αύριο. Διαφορετικά, η φράση ‘’Θέλουμε να δούμε την Ουκρανία όσο το δυνατόν πιο δυνατή’’ μοιάζει με πλήρη ανοησία», είπε μια ουκρανική πηγή.
Ουκρανός αξιωματούχος υποστηρίζει ότι το επιχείρημα για τη χαμηλή αποτελεσματικότητα τέτοιων χτυπημάτων προέκυψε «επειδή η προηγούμενη δικαιολογία για τη μη χορήγηση άδειας δεν λειτουργεί πια».
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin δήλωσε ότι οι δυτικές επιδρομές πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς σε ρωσικά εδάφη μακριά από τη ζώνη της σύγκρουσης θα σήμαιναν άμεση εμπλοκή του ΝΑΤΟ στη σύγκρουση στην Ουκρανία, καθώς μόνο ο στρατός της συμμαχίας, όχι ο ουκρανικός, έχει τη δυνατότητα να χειριστεί τέτοια όπλα.
Πρόσθεσε ότι η άμεση εμπλοκή δυτικών χωρών στην ουκρανική σύγκρουση αλλάζει τη φύση των εχθροπραξιών και ότι η Ρωσία θα αναγκαστεί να λάβει αποφάσεις σύμφωνα με αυτές τις απειλές.

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): ΗΠΑ, Βρετανία προετοιμάζουν την Ευρώπη για μία αυτοκτονική πολεμική περιπέτεια

ΗΠΑ και Βρετανία προετοιμάζουν την Ευρώπη για μια «αυτοκτονική περιπέτεια» εναντίον της Ρωσίας.
Αυτό δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov, μιλώντας στην 79η σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
Με ευθύνη της Δύσης είναι αδύνατο να μιλήσουμε για επαναφορά της παγκόσμιας συνεργασίας σημείωσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.
«Ο στόχος της πρόκλησης στρατηγικής ήττας στη Ρωσία κηρύχθηκε - σχεδόν όπως σχεδίαζαν το Λονδίνο και η Ουάσιγκτον τον Μάιο του 1945 αναπτύσσοντας μια παρόμοια επιχείρηση για την καταστροφή της Σοβιετικής Ένωσης ακόμη και πριν από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου-» υπογράμμισε ο Lavrov.
«Και οι σημερινοί Αγγλοσάξονες στρατηγοί δεν κρύβουν τα σχέδιά τους.
Είναι αλήθεια ότι προς το παρόν υπολόγιζαν να νικήσουν τη Ρωσία με τα χέρια του παράνομου νεοναζιστικού καθεστώτος του Κιέβου, αλλά ήδη προετοιμάζουν την Ευρώπη να συρθεί σε μια αυτοκτονική περιπέτεια», είπε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Zakharova (Εκπρόσωπος Ρωσικού ΥΠΕΞ): Γραφείο διανομής πυρομαχικών το State Department - Ρεζιλεύτηκαν οι ΗΠΑ

Οι συμμετέχοντες στην 79η σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ συζητούν στο περιθώριο των εργασιών ότι το State Department των ΗΠΑ έχει μετατραπεί σε γραφείο διανομής πυρομαχικών, αποκάλυψε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Maria Zakharova.
«Στο περιθώριο των εργασιών στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών συζητούν ότι το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ έχει μετατραπεί σε γραφείο διανομής πυρομαχικών και η αμερικανική διπλωματία έχει ρεζιλευτεί», σημείωσε στο Telegram η Zakharova σχολιάζοντας με αυτό τον τρόπο τη φιλοπολεμική στάση του Antony Blnken.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov συμμετείχε στις εργασίες της 79ης συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Μειώθηκε κατά 50% η οικονομική βοήθεια της Δύσης στην Ουκρανία

Η ροή δυτικών κεφαλαίων για τον κρατικό προϋπολογισμό της Ουκρανίας έχει σχεδόν μειωθεί στο μισό σε σύγκριση με το 2023.

Αυτή η αποκάλυψη έρχεται καθώς η συζήτηση για την άρση των περιορισμών στη χρήση όπλων που παρέχονται στην Ουκρανία εναντίον στόχων σε ρωσικό έδαφος προκαλεί διαμάχη και διχασμό στη Δύση.
Από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο του 2024 οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους, που υποστήριξαν το Κίεβο σε όλη τη διάρκεια της σύγκρουσής του με τη Μόσχα, χρηματοδότησαν μόλις το 27% των δημοσιονομικών δαπανών της χώρας, σε σύγκριση με το 50% το πρώτο εξάμηνο του 2023, αποκάλυψε η ρωσική εφημερίδα Vedomosti.
Η δυτική οικονομική βοήθεια προς το Κίεβο μειώθηκε από 19,1 δισεκατομμύρια δολάρια σε 10,6 δισεκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.
Ωστόσο, παρά την αποτυχία του καθεστώτος του Κιέβου να προσελκύσει ξένες επενδύσεις, μεγάλο μέρος της Δύσης εξακολουθεί να επιμένει στην άρση των περιορισμών στην Ουκρανία χρησιμοποιώντας όπλα δυτικής κατασκευής για να επιτεθεί σε ρωσικό έδαφος.

Χειρουργικό χτύπημα κατά βάσης ειδικών του ΝΑΤΟ στην Οδησσό

Οι ρωσικές δυνάμεις χτύπησαν με σφοδρότητα βάση με δυτικούς στρατιωτικούς στην Οδησσό.
Τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν για την επίθεση δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη.
Τέτοιες επιθέσεις πραγματοποιούνται συχνά από τους Ρώσος από την έναρξη των εχθροπραξιών τον Φεβρουάριο του 2022 υπενθυμίζει το Military Watch Magazine.
Εξάλλου τον Σεπτέμβριο 2024 μια πυραυλική επίθεση εξουδετέρωσε έως και 30 ξένους μαχητές και σημαντικό εξοπλισμό σε ένα προσωρινό σημείο ανάπτυξης στην περιοχή Stetskovka, ενώ μεγάλη επίθεση πολύ νωρίτερα μέσα στο έτος στις 16 Ιανουαρίου είχε στόχο τα κεντρικά γραφεία Ευρωπαίων κυρίως γαλλικής καταγωγής, προκαλώντας τουλάχιστον 80 θύματα.
Τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν τον Ιανουάριο ότι ήταν «υψηλά εκπαιδευμένοι ειδικοί που εργάζονται σε συγκεκριμένα οπλικά συστήματα πολύ περίπλοκα για τους μέσους Ουκρανούς στρατεύσιμους».
Δυτικοί σύμβουλοι, διοικητικοί υπάλληλοι, μαχητές και άλλο προσωπικό που χειρίζεται πρόσφατα παραδοθέν υλικό
ΝΑΤΟϊκού προτύπου έχουν διαδραματίσει κεντρικό και αυξανόμενο ρόλο στην πολεμική προσπάθεια από τις αρχές του 2022.

legion.png

Τι συμβαίνει στο μέτωπο

Μάχη του Kursk

Η ρωσική βόρεια ομάδα μάχης συνεχίζει να πλήττει με σφοδρότητα τους Ουκρανούς εισβολείς στο Kursk.
Στον τομέα Korenevsky, οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να εκκαθαρίζουν δασικές περιοχές από τους Ουκρανούς.
Μια αντεπίθεση στην περιοχή Lyubimovka αποκρούστηκε και οι Ουκρανοί συνετρίβησαν.
Στα νότια της περιοχής Sudzhansky, οι Ρώσοι συνεχίζουν να μάχονται κοντά στο Plekhovo - έως και 9 Ουκρανοί εξοντώθηκαν και οχήματα μάχης πεζικού καταστράφηκαν.
Στην περιοχή Glushkovsky κοντά στα σύνορα οι Ρώσοι απέτρεψαν πολλές προσπάθειες μεταφοράς αεροσκαφών των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων από την Pavlovka στο Novy Put.
Η συνολική προέλαση του ρωσικού στρατού στην περιοχή φτάνει τα 3 χιλιόμετρα.

Ρωσικό Su – 34 βομβάρδισε και κατέστρεψε ουκρανικό οχυρό στο Kursk

Ρωσικό Su -34 βομβάρδισε οχυρό των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στο Kursk όπως ανακοίνωσε την Κυριακή (29/9/2024) η Μόσχα.
«Το πλήρωμα του υπερηχητικού μαχητικού-βομβαρδιστικού Su-34 των αεροδιαστημικών δυνάμεων χτύπησε το προσωπικό και το προπύργιο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στη συνοριακή περιοχή Kursk.
Το οχυρό καταστράφηκε, το προσωπικό εξοντώθηκε», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Καταρρέουν οι Ουκρανοί στο Donbass – Κατακραυγή για την 72η ταξιαρχία

Το πρωί της Κυριακής (29/9/22024) ο ρωσικός στρατός έκοψε μια από τις διαδρομές που οδηγούν στο Gornyak από το Tsukurino, και εισήλθε επίσης στο ορυχείο «Ο Άγιος Βασίλειος ο Μέγας».
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν προωθηθεί ένα χιλιόμετρο από το Ukrainsk.
Μετά τα ρήγματα που προκάλεσαν οι Ρώσοι στην ουκρανική άμυνα στο Selidovo και την κατάληψη της Novogorodovka, η 72η ταξιαρχία των Ουκρανών από το Ugledar μεταφέρθηκε εσπευσμένα στη διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Το Κίεβο δικαίως θεώρησε ότι λόγω της απώλειας του Selidovo η κατακραυγή στο Διαδίκτυο θα ήταν πολύ μεγαλύτερη από την εκείνη του Ugledar.
Και παρόλο που δεν μεταφέρθηκε όλη η 72η ταξιαρχία των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, αυτό ήταν αρκετό για να αποδυναμώσει σημαντικά την άμυνα με καταστροφικά αποτελέσματα για την Ουκρανία.

Οι Ρώσοι κατέλαβαν τη Makeyevka στο Lugansk – Κατέβαλαν την αντίσταση 4 ουκρανικών ταξιαρχιών

Ο ρωσικός στρατός κατέλαβε τον οικισμό Makeyevka στη Λαϊκή Δημοκρατία του Lugansk (LPR), όπως ανακοίνωσε η Μόσχα την Κυριακή (29/9/2024).
«Μονάδες της ομάδας στρατευμάτων Δύση, κατά τη διάρκεια επιτυχημένων επιθετικών επιχειρήσεων, απελευθέρωσαν το χωριό Makeyevka της Λαϊκής Δημοκρατίας του Lugansk.
Η ρωσική ομάδα μάχης κατέβαλε την αντίσταση τεσσάρων ουκρανικών ταξιαρχιών.

Οι Ρώσοι κατέρριψαν 125 drones

Η ρωσική αεροπορική άμυνα κατέρριψε 125 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά τη διάρκεια της νύχτας,
Τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας αναχαίτησαν και κατέστρεψαν 125 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από επτά περιοχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας και πάνω από τα ύδατα της Αζοφικής Θάλασσας κατά τη διάρκεια της νύχτας, ανακοίνωσε την Κυριακή 29/9 το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Κατά τη διάρκεια της περασμένης νύχτας, όταν το καθεστώς του Κιέβου επιχείρησε να πραγματοποιήσει επίθεση χρησιμοποιώντας μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα σε στόχους στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, τα συστήματα αεράμυνας που βρίσκονταν σε υπηρεσία κατέστρεψαν και αναχαίτισσαν 125 ουκρανικά drones σταθερής πτέρυγας», ανέφερε το υπουργείο. .
Σύμφωνα με το υπουργείο, 67 drones αναχαιτίστηκαν και καταστράφηκαν πάνω από την Περιφέρεια Volgograd, 17 πάνω από την Περιφέρεια Belgorod, 17 πάνω από την Περιφέρεια Voronez, 18 πάνω από την Περιφέρεια Rostov, ένα πάνω από τις περιοχές Bryansk και Kursk και την Επικράτεια του Krasnodar.
Τρία drones καταστράφηκαν πάνω από τα νερά της Αζοφικής Θάλασσας.

0a_1.JPG
0b.JPG
0c.JPG
0d.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης