Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hezbollah: Επιβεβαιώνει το θάνατο δύο κορυφαίων στελεχών – Στα 20 τα θύματα από την ηγεσία της οργάνωσης από τους βομβαρδισμούς στη Βηρυτό

Hezbollah: Επιβεβαιώνει το θάνατο δύο κορυφαίων στελεχών – Στα 20 τα θύματα από την ηγεσία της οργάνωσης από τους βομβαρδισμούς στη Βηρυτό
H σιιτική οργάνωση Hezbollah με έδρα τον Λίβανο επιβεβαίωσε ότι δύο από τους ηγέτες του σκοτώθηκαν σε ισραηλινές επιδρομές στα νότια προάστια της Βηρυτού, όπβς ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του κινήματος στο κανάλι του Telegram τη Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024.
«Ως αποτέλεσμα του ύπουλου χτυπήματος της 28ης Σεπτεμβρίου στην περιοχή της Chiyah, ο σεϊχής Nabil Kaouk σκοτώθηκε.
Ήταν αναπληρωτής επικεφαλής του Εκτελεστικού Συμβουλίου και θεολόγος και δραστηριοποιήθηκε στον ιερό πόλεμο για την απελευθέρωση της Ιερουσαλήμ», αναφέρεται στη δήλωση.
Ένας άλλος ηγέτης, ο Ali Karaki, ο οποίος θεωρούνταν δεύτερος στη στρατιωτική δομή της Hezbollah, ήταν υπεύθυνος για την άμυνα στο νότιο μέτωπο.
Σύμφωνα με τη δήλωση, σκοτώθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου μαζί με τον αρχηγό της οργάνωσης Hassan Nasrallah στο χτύπημα των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) στη Βηρυτό την Παρασκευή (27/9).
Είχε επιζήσει από προηγούμενη ισραηλινή απόπειρα δολοφονίας.
Το δίκτυο Al Nahar του Λιβάνου ανέφερε ότι το Ισραήλ εξάλειψε 20 μέλη της στρατιωτικής διοίκησης της Hezbollah.

www.bankingnews.gr

ς

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης