Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν για Υεμένη – Δεν πρέπει να επιτρέπεται στο Ισραήλ να επιτίθεται στις χώρες του Άξονα της Αντίστασης, αποφασιστική απάντηση

Ιράν για Υεμένη – Δεν πρέπει να επιτρέπεται στο Ισραήλ να επιτίθεται στις χώρες του Άξονα της Αντίστασης, αποφασιστική απάντηση
Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι βομβάρδισε στόχους των Houthi στην Υεμένη την Κυριακή (28/9), επεκτείνοντας την αντιπαράθεσή του με τους συμμάχους του Ιράν στην περιοχή
Δεν πρέπει να επιτραπεί στο Ισραήλ να επιτίθεται σε χώρες του «Άξονα Αντίστασης» ο οποίος ευθυγραμμίζεται με το Ιράν τη μία μετά την άλλη, δήλωσε την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024 ο Ιρανός πρόεδρος Masoud Pezeshkian
Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι βομβάρδισε στόχους των Houthi στην Υεμένη την Κυριακή (28/9), επεκτείνοντας την αντιπαράθεσή του με τους συμμάχους του Ιράν στην περιοχή μετά τη δολοφονία του ηγέτη της Hezbollah Hassan Nasrallah την Παρασκευή (27/9) σε μια κλιμακούμενη σύγκρουση στον Λίβανο.
Ο Pezeshkian, σε σχόλια που μεταδόθηκαν από κρατικά μέσα ενημέρωσης, είπε ότι ο Λίβανος πρέπει να υποστηριχθεί.
«Οι Λιβανέζοι μαχητές δεν πρέπει να μείνουν μόνοι σε αυτή τη μάχη, ώστε το σιωνιστικό καθεστώς (Ισραήλ) να μην επιτεθεί στις χώρες του Άξονα της Αντίστασης η μία μετά την άλλη», είπε.
Ένας αναπληρωτής διοικητής του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC), Abbas Nilforoushan, σκοτώθηκε επίσης στην επίθεση που σκότωσε τον ηγέτη της Hezbollah στη Βηρυτό.
«Δεν μπορούμε να δεχτούμε τέτοιες ενέργειες και δεν θα μείνουν αναπάντητες.
Είναι απαραίτητη μια αποφασιστική αντίδραση», είπε ο Pezeshkian.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν, Nasser Kanani, καταδίκασε τα ισραηλινά χτυπήματα στην Υεμένη, λέγοντας σε δήλωσή του ότι είχαν βάλει στόχο «πολιτικές υποδομές», όπως ένα εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας και δεξαμενές καυσίμων.
«Το Ιράν προειδοποιεί για άλλη μια φορά για τις συνέπειες της πολεμικής κινητοποίησης του Σιωνιστικού καθεστώτος (Ισραήλ) στην περιφερειακή και διεθνή ειρήνη και ασφάλεια», πρόσθεσε ο Kanani.
Σε άλλη ισραηλινή επίθεση στην Υεμένη τον Ιούλιο, μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν «τόπους διπλής χρήσης, όπως η ενεργειακή υποδομή» στη Hodeidah, με τον ισραηλινό στρατιωτικό εκπρόσωπο να λέει ότι το λιμάνι χρησιμοποιήθηκε από τους Houthi για να παραλάβουν ιρανικά όπλα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης