Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοσίευμα σοκ – Τρόμος στη Δύση, η Βόρεια Κορέα έτοιμη για παραγωγή 90 πυρηνικών κεφαλών για τους πυραύλους της

Δημοσίευμα σοκ – Τρόμος στη Δύση, η Βόρεια Κορέα έτοιμη για παραγωγή 90 πυρηνικών κεφαλών για τους πυραύλους της

Σύμφωνα με τη νοτιοκορεατική υπηρεσία πληροφοριών, η ενεργοποίηση των πυρηνικών δυνατοτήτων της ΛΔΚ μπορεί να συνδέεται με τις εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες

Η Βόρεια Κορέα μπορεί να είναι σε θέση να παράγει 90 πυρηνικές κεφαλές και να εξοπλίσει τους δικούς της βαλλιστικούς πυραύλους με αυτές.
Το Reuters ανέφερε σχετικά με αναφορά στην υπηρεσία πληροφοριών της Νότιας Κορέας.

bde4345c-73a53c9e390af126df3ce57c465f3701.webp

Σύμφωνα λοιπόν με το Reuters, η Βόρεια Κορέα έχει παράγει περίπου 50 πυρηνικές κεφαλές μέχρι σήμερα και σχεδιάζει να αυξήσει τον αριθμό τους σε 90.
Επιπλέον, το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων ανέφερε πρόσφατα ότι ο ηγέτης Kim Jong Un επισκέφτηκε μια εγκατάσταση εμπλουτισμού ουρανίου.
Η επίδειξη των πυρηνικών δυνατοτήτων της Βόρειας Κορέας σχετίζεται άμεσα με την προπαγάνδα και την επίδειξη ισχύος της χώρας.
Σύμφωνα με τη νοτιοκορεατική υπηρεσία πληροφοριών, η ενεργοποίηση των πυρηνικών δυνατοτήτων της ΛΔΚ μπορεί να συνδέεται με τις εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ιαπωνία για να καταδείξουν τις σοβαρές προθέσεις της χώρας στη διεθνή σκηνή.

kctv-mar28-2023-kn23-srbm-missile-test-mar27-junghwa-ryokpho-tel-launch-camo-netting-1-2048x1358.jpg

Επιπλέον, η Βόρεια Κορέα βλέπει τα πυρηνικά όπλα ως ζήτημα εθνικού κύρους εν μέσω μιας δύσκολης οικονομικής κατάστασης.
«Τονίζω για άλλη μια φορά ότι πρέπει να σημειωθεί μια πιο επιταχυνόμενη και σίγουρη πρόοδος στον αγώνα για τη μόνιμη διατήρηση και τη μεγιστοποίηση της συνεπούς ετοιμότητας αντίδρασης των Πυρηνικών Ενόπλων Δυνάμεων», δήλωσε ο Kim κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε πυρηνική εγκατάσταση στις αρχές Σεπτεμβρίου 2024.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης