Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέο μέτωπο ανοίγει η κυβέρνηση - Η Ελλάδα υπέρ της αύξησης ευρωπαϊκών δασμών στα EV από Κίνα

Νέο μέτωπο ανοίγει η κυβέρνηση - Η Ελλάδα υπέρ της αύξησης ευρωπαϊκών δασμών στα EV από Κίνα
Η υποστήριξη των κρατών - μελών είναι αρκετή για να επιβληθούν δασμοί για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα
Σχετικά Άρθρα
Ελλάδα, Γαλλία, Ιταλία και Πολωνία θα ψηφίσουν υπέρ της επιβολής δασμών έως και 45% στις εισαγωγές ηλεκτρικών αυτοκινήτων (EV) που κατασκευάζονται στην Κίνα, ένας αριθμός κρατών ικανός για να εγκριθεί η σχετική πρόταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters.
Η παραπάνω αναμένεται να αυξήσει τις εμπορικές εντάσεις με το Πεκίνο.
Η Κομισιόν, η οποία διεξάγει έρευνα κατά των επιδοτήσεων για ηλεκτρικά οχήματα που κατασκευάζονται στην Κίνα, έστειλε την πρότασή της για τελικούς δασμούς στα 27 κράτη - μέλη της ΕΕ πριν από την ψηφοφορία που αναμένεται την Παρασκευή 4/10.
Σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ, η Επιτροπή μπορεί να επιβάλει «οριστικούς» δασμούς για τα επόμενα 5 χρόνια, εκτός εάν η ειδική πλειοψηφία 15 χωρών της ΕΕ που αντιπροσωπεύουν το 65% του πληθυσμού της ΕΕ καταψηφίσει το σχέδιο.
Η Επιτροπή είχε δώσει στη δημοσιότητα τα πορίσματα της πολυδιαφημισμένης έρευνάς της για φερόμενες επιδοτήσεις στις εισαγωγές κινεζικής κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων, στα οποία περιλαμβάνονται κάποιες αλλαγές στους προτεινόμενους τιμωρητικούς δασμούς.
Η Κομισιόν, η οποία καθορίζει την εμπορική πολιτική της ΕΕ, εξακολουθεί να πιστεύει ότι η κινεζική παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων επωφελήθηκε από εκτεταμένες επιδοτήσεις και πρότεινε αρχικά δασμούς έως 36,3% στις εταιρείες αυτοκινήτων. Τον Ιούλιο είχε σχεδιάσει αρχικά δασμούς έως 37,6%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης