Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ισπανία παρέδωσε τεθωρακισμένα οχήματα VAMTAC στην Ουκρανία – Σε ποιες επιχειρήσεις έχουν χρησιμοποιηθεί

Η Ισπανία παρέδωσε τεθωρακισμένα οχήματα VAMTAC στην Ουκρανία – Σε ποιες επιχειρήσεις έχουν χρησιμοποιηθεί

Το ίδιο το όχημα ζυγίζει 5,8 τόνους και μπορεί να μεταφέρει έως και 2,5 τόνους ωφέλιμο φορτίο

Η Ισπανία επιβεβαίωσε την προμήθεια τεθωρακισμένων οχημάτων VAMTAC στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.
Αυτό ανακοίνωσε η υπουργός Άμυνας της Ισπανίας κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο εργοστάσιο της UROVESA, όπου κατασκευάζονται αυτά τα μηχανήματα.
Αυτό το όχημα είναι εξοπλισμένο με ισχυρή θωράκιση και μπορεί να μεταφέρει φορτίο έως 2,5 τόνους και το ίδιο το μηχάνημα ζυγίζει σχεδόν 6 τόνους.
Η Margarita Robles δεν διευκρίνισε πόσα κομμάτια και με ποιους όρους θα λάβει η Ουκρανία VAMTAC, αλλά είναι γνωστό ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις γνωρίζουν καλά αυτήν την τεχνική και τη χρησιμοποιούν ενεργά στο πεδίο της μάχης.
«Ο Robles ευχαρίστησε αυτήν την εταιρεία για την ικανότητά της να προσαρμόζει την παραγωγή στις συγκεκριμένες ανάγκες ανά πάσα στιγμή, καθώς και για τη συμβολή της στη βοήθεια της Ουκρανίας», δήλωσε το ισπανικό υπουργείο Άμυνας.

Screenshot_2.jpg

Από την εισαγωγή του το 1998, το VAMTAC έχει χρησιμοποιηθεί από τις ένοπλες δυνάμεις της Ισπανίας και άλλων χωρών σε διάφορες στρατιωτικές επιχειρήσεις.
Μέχρι σήμερα έχουν παραχθεί περισσότερα από 4.500 από αυτά τα μηχανήματα.
Το VAMTAC μοιάζει πολύ με το τροχοφόρο όχημα υψηλής κινητικότητας πολλαπλών χρήσεων του Αμερικανικού Στρατού (HMMWV), καθώς κατασκευάστηκε με παρόμοιες προδιαγραφές.
Το ίδιο το αυτοκίνητο ζυγίζει 5,8 τόνους και μπορεί να μεταφέρει έως και 2,5 τόνους ωφέλιμο φορτίο.
Το τετρακίνητο όχημα πολλαπλών χρήσεων VAMTAC είναι εξοπλισμένο με κινητήρα Steyr χωρητικότητας 188 ίππων, που του επιτρέπει να φτάσει σε μέγιστη ταχύτητα 135 χλμ./ώρα.
Το VAMTAC έχει αλλάξει από το λανσάρισμά του μέχρι σήμερα, ιδιαίτερα όσον αφορά το σχεδιασμό και την προστασία, αλλά έχει διατηρήσει τα βασικά του χαρακτηριστικά.
Οι τελευταίες εκδόσεις είναι επανασχεδιασμένες και καλύτερα θωρακισμένες.

vamtac-st5-defensa-seguridad-lanzamisiles-multimision.jpg

Θυμίζουμε ότι φέτος η Μεγάλη Βρετανία παρήγγειλε νέα συστήματα αεράμυνας βασισμένα στο ισπανικό θωρακισμένο αυτοκίνητο VAMTAC.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης