Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ΕΕ απαιτεί πληροφορίες από YouTube, Snapchat, TikTok σχετικά με τους αλγόριθμους περιεχομένου – «Δεν προστατεύονται επαρκώς οι χρήστες»

Η ΕΕ απαιτεί πληροφορίες από YouTube, Snapchat, TikTok σχετικά με τους αλγόριθμους περιεχομένου – «Δεν προστατεύονται επαρκώς οι χρήστες»

Νομικές ενέργειες σε περίπτωση μη συμμόρφωσης

Σχετικά Άρθρα
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε πληροφορίες στις 2 Οκτωβρίου από το YouTube, το Snapchat και το TikTok σχετικά με τις παραμέτρους που χρησιμοποιούν οι αλγόριθμοί τους για να προτείνουν περιεχόμενο στους χρήστες και τον ρόλο τους στην ενίσχυση του κινδύνου που ενέχουν οι λεγόμενοι «συστημικοί κίνδυνοι».
Η επιτροπή ζήτησε από τις πλατφόρμες να παράσχουν λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τον ρόλο τους στην ενίσχυση ορισμένων συστημικών κινδύνων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που σχετίζονται με την εκλογική διαδικασία και τον πολιτικό λόγο, την ψυχική ευημερία των χρηστών και την προστασία των ανηλίκων.
Τα αιτήματα, που υποβλήθηκαν βάσει του Νόμου για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες (DSA), «αφορούν επίσης τα μέτρα των πλατφορμών για τον μετριασμό της πιθανής επιρροής των συστημάτων συστάσεων τους στη διάδοση παράνομου περιεχομένου, όπως η προώθηση παράνομων ναρκωτικών και η ρητορική μίσους», ανέφερε η επιτροπή σε δήλωση.

Έρχονται πρόστιμα

Ζητήθηκαν πρόσθετες πληροφορίες από την TikTok σχετικά με μέτρα που είχε υιοθετήσει η εταιρεία για να εμποδίσει τους κακούς παράγοντες να χειραγωγήσουν την εφαρμογή και να μειώσουν τους κινδύνους που σχετίζονται με τις εκλογές και τον πολιτικό λόγο.
Έως τις 15 Νοεμβρίου, οι εταιρείες τεχνολογίας πρέπει να παράσχουν τις ζητούμενες πληροφορίες, μετά από τις οποίες η επιτροπή θα καθορίσει τα επόμενα βήματα, συμπεριλαμβανομένων πιθανών προστίμων.
Η ΕΕ έχει κινήσει προηγουμένως διαδικασίες μη συμμόρφωσης στο πλαίσιο του DSA, ο οποίος απαιτεί από τις εταιρείες Big Tech να κάνουν περισσότερα για να αντιμετωπίσουν το παράνομο και επιβλαβές περιεχόμενο στις πλατφόρμες τους, σχετικά με τις συστάσεις που προσφέρονται από το Facebook και το Instagram, το AliExpress και το TikTok της Meta.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης