Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σωσίβιο στον Putin ψάχνει ο Scholz: «Χρειαζόμαστε μια διάσκεψη ειρήνης για την Ουκρανία με τη συμμετοχή της Ρωσίας»

Σωσίβιο στον Putin ψάχνει ο Scholz: «Χρειαζόμαστε μια διάσκεψη ειρήνης για την Ουκρανία με τη συμμετοχή της Ρωσίας»
Τον Σεπτέμβριο, ο Scholz είχε ήδη ξεκαθαρίσει ότι ήταν απαραίτητο να πραγματοποιηθεί μια άλλη διάσκεψη για τη διευθέτηση της σύγκρουσης στην Ουκρανία
Ο Γερμανός Καγκελάριος Olaf Scholz δήλωσε την ανάγκη δημιουργίας συνθηκών για τη διεξαγωγή διάσκεψης για την επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία, στην οποία θα συμμετάσχουν και οι δύο εκπρόσωποι του Κιέβου και της Μόσχας.
«Χρειαζόμαστε τώρα μια διάσκεψη στην οποία θα συμμετάσχουν η Ουκρανία και η Ρωσία. Και πρέπει να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για αυτό», τόνισε σχετικά ο Γερμανός Καγκελάριος κατά τη διάρκεια συνομιλίας με κατοίκους του Σβερίν.
Τον Σεπτέμβριο, ο Scholz είχε ήδη ξεκαθαρίσει ότι ήταν απαραίτητο να πραγματοποιηθεί μια άλλη διάσκεψη για τη διευθέτηση της σύγκρουσης στην Ουκρανία.
Τότε, τόνισε ότι σε αυτό θα πρέπει να συμμετάσχει και η Ρωσία.
Εν τω μεταξύ, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov αξιολόγησε τις τρέχουσες σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Γερμανίας.
Σύμφωνα με τον γραμματέα Τύπου του Ρώσου ηγέτη, ουσιαστικά έχουν μηδενιστεί και αυτό δεν έγινε με πρωτοβουλία της Μόσχας.
Ο Peskov υπενθύμισε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin δεν είχε καμία επαφή με τον γερμανό καγκελάριο Olaf Scholz από την τελευταία τους συνομιλία το 2022.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης