Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη βόμβα από Ιράν - O Ayatollah Ali Khamenei είχε προειδοποιήσει τον Nasrallah - «Φύγε τώρα από τον Λίβανο»

Αποκάλυψη βόμβα από Ιράν - O Ayatollah Ali Khamenei είχε προειδοποιήσει τον Nasrallah - «Φύγε τώρα από τον Λίβανο»
Ο ηγέτης του Ιράν έστειλε απεσταλμένο για να απευθύνει έκκληση προς τον γραμματέα της σιιτικής οργάνωσης να εγκαταλείψει τον Λίβανο με προορισμό το Ιράν
Ο ανώτατος θρησκευτικοπολιτικός ηγέτης του Ιράν Ayatollah Ali Khamenei είχε προειδοποιήσει τον γενικό γραμματέα της Hezbollah Sayyed Hassan Nasrallah να εγκαταλείψει τον Λίβανο λίγες ημέρες προτού σκοτωθεί από έναν σφοδρό ισραηλινό βομβαρδισμό στη Βηρυτό.
Ειδικότερα, στις 17 Σεπτεμβρίου, ο Khamenei έστειλε απεσταλμένο για να απευθύνει έκκληση προς τον ηγέτη της σιιτικής οργάνωσης, ώστε να εγκαταλείψει τον Λίβανο με προορισμό το Ιράν, επικαλούμενος αναφορές των μυστικών υπηρεσιών που έδειχναν ότι το Ισραήλ είχε πράκτορες εντός της Hezbollah και σχεδίαζε να τον σκοτώσει, δήλωσε στο Reuters μία από τις πηγές, ανώτερος Ιρανός αξιωματούχος.
Μετά τη δολοφονία του Nasrallah, ο Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν ανησυχεί βαθιά για την ισραηλινή διείσδυση σε ανώτερες κυβερνητικές θέσεις στην Τεχεράνη, δήλωσαν τρεις ιρανικές πηγές.

Με εντολή ... Khamenei η εκτόξευση 200 πυραύλων προς το Ισραήλ

Επισημαίνεται ότι το μπαράζ 200 πυραύλων κατά του Ισραήλ έγινε με εντολή του ίδου του Khamenei, όπως αποκάλυψε στο πρακτορείο ο ανώτερος Ιρανός αξιωματούχος.
Πάντως επισημαίνεται ότι έχουν αναζοπυρωθεί οι φόβοι του Ιράν για την ασφάλεια του Khamenei και η απώλεια εμπιστοσύνης, τόσο στο εσωτερικό της Hezbollah όσο και στο ίδιο κατεστημένο του Ιράν, ιδίως το κομμάτι εκείνο που διατηρεί ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας με τις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης