Τελευταία Νέα
Διεθνή

State Department: Θα ευθυγραμμιστούμε πλήρως με το Ισραήλ εφόσον εξαπολύσει αντίποινα προς το Ιράν

State Department: Θα ευθυγραμμιστούμε πλήρως με το Ισραήλ εφόσον εξαπολύσει αντίποινα προς το Ιράν
Οι επιθέσεις από τον Λίβανο στο Ισραήλ ήταν «αποσταθεροποιητικές», εξήγησε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ
Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Kurt Campbell τόνισε ότι η κυβέρνηση Biden επιδιώκει να ευθυγραμμίσει τη θέση της με το Ισραήλ σχετικά με οποιαδήποτε πιθανή απάντηση στην επίθεση του Ιράν, αν και αναγνώρισε ότι η Μέση Ανατολή βρίσκεται στην «κόψη του ξυραφιού» και μια ευρύτερη κλιμάκωση θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τόσο τα συμφέροντα του Ισραήλ όσο και των ΗΠΑ.
Μιλώντας σε μια εικονική εκδήλωση που διοργανώθηκε από τη δεξαμενή σκέψης Carnegie Endowment με έδρα την Ουάσινγκτον, ο Campbell επανέλαβε την άποψη των ΗΠΑ ότι αυτό που ανέλαβε η Τεχεράνη ήταν «βαθιά ανεύθυνο» και ότι πρέπει να υπάρξει ένα «αντιδραστικό μήνυμα».
«Νομίζω ότι αναγνωρίζουμε, όσο σημαντική κι αν είναι μια απάντηση οποιουδήποτε είδους, ότι η περιοχή ισορροπεί πραγματικά στην κόψη του ξυραφιού και ανακύπτουν πραγματικές ανησυχίες για μια ακόμη ευρύτερη κλιμάκωση ή μια συνεχιζόμενη πολεμική συνθήκη, όχι απλώς μια ανταλλαγή ενός είδους μεμονωμένων χτυπημάτων, αλλά μιας πιο διαρκής εχθρότητα, που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο όχι μόνο το Ισραήλ, αλλά και τα στρατηγικά μας συμφέροντα», τόνισε σχετικά ο αξιωματούχος του State Department.

campbell_1.JPG
O Αμερικανός αναπληρωτής ΥΠΕΞ Kurt Campbell

Οι επιθέσεις από τον Λίβανο στο Ισραήλ ήταν «αποσταθεροποιητικές», διευκρίνσε ο Campbell, ενώ εξέδωσε προειδοποίηση για μια συνεχιζόμενη σύγκρουση με τον Λίβανο.
«Νομίζω ότι προσπαθήσαμε να υπογραμμίσουμε την υποστήριξή μας σε ορισμένες από τις ενέργειες που έχει λάβει το Ισραήλ. Νομίζω ότι έχουμε πραγματική επιφυλακτικότητα σχετικά με μια εκτεταμένη ή σημαντική χερσαία σειρά επιχειρήσεων στον Λίβανο», κατέληξε στην τοποθέτησή του υπέρ των ενεργειών της κυβέρνησης Netanyahu.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης