Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοβαρή κλιμάκωση από την Εσθονία - Ένα βήμα πριν την αποστολή στρατευμάτων στη δυτική Ουκρανία

Σοβαρή κλιμάκωση από την Εσθονία - Ένα βήμα πριν την αποστολή στρατευμάτων στη δυτική Ουκρανία
Ο Εσθονός ΥΠΑΜ τόνισε ότι οποιαδήποτε απόφαση για την αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία πρέπει να συντονιστεί με τα υπόλοιπα κράτη του ΝΑΤΟ
Οι αρχές της Εσθονίας εξετάζουν το ενδεχόμενο αποστολής στρατευμάτων στη δυτική Ουκρανία, με την προϋπόθεση ότι οι Εσθονοί στρατιώτες θα εμπλακούν σε μη μαχητικές αποστολές.
Η σχετική ανακοίνωση ήρθε μάλιστα από τα πλέον επίσημα χείλη, δηλαδή τον Υπουργό Άμυνας της χώρας, Hanno Pevkur, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Warsaw Security Forum στη Βαρσοβία.
Ο Pevkur υπογράμμισε ότι δεν έχει ληφθεί ακόμη συγκεκριμένη απόφαση για το θέμα αυτό και ότι πρέπει πρώτα να διασφαλιστεί η ασφάλεια των εκπαιδευτών.
Σύμφωνα με τον υπουργό, η ανάπτυξη μιας μονάδας ταξιαρχίας με στρατιωτικό εξοπλισμό θα αποτελούσε «σημαντικό στόχο για τις ρωσικές δυνάμεις».
Επιπλέον, ο υπουργός τόνισε ότι οποιαδήποτε απόφαση για την αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία πρέπει να συντονιστεί με τα υπόλοιπα κράτη του ΝΑΤΟ.
Ο Pevkur πρόσθεσε ότι προς το παρόν το στρατιωτικό προσωπικό συνεχίζει να διεξάγει εκπαιδευτικά προγράμματα στην Πολωνία και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο ηγέτης του γαλλικού κόμματος «Πατριώτες», Florian Philippot, χαρακτήρισε αντίστοιχες δηλώσεις του Υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Benjamin Haddad για την πιθανή αποστολή γαλλικών στρατευμάτων στην Ουκρανία ως σκέτη τρέλα.
Ο Philippot επεσήμανε ότι ο Haddad ζητά να επιτραπεί στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει πυραύλους μεγάλης εμβέλειας κατά της Ρωσίας, κάτι που ούτε τα αμερικανικά «γεράκια» δεν τολμούν να προτείνουν, όπως υπογράμμισε ο ηγέτης του κόμματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης