Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αιχμές από τον Γάλλο ΥΠΑΜ Lecornu: «Εκτός από τις τρομοκρατικές οργανώσεις υπάρχει και η Ρωσική Ομοσπονδία»

Αιχμές από τον Γάλλο ΥΠΑΜ Lecornu: «Εκτός από τις τρομοκρατικές οργανώσεις υπάρχει και η Ρωσική Ομοσπονδία»
O Γάλλος ΥΠΑΜ εκτιμάει ότι η Ρωσία έχει αλλάξει τη στρατηγική της στο πλαίσιο της σύγκρουσης στην Ουκρανία 
Η Ρωσία είναι η κύρια απειλή για τη Γαλλία μεταξύ όλων των ξένων χωρών, τόνισε ο υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας, Sebastein Lecornu, σε συνέντευξή του στο περιοδικό Le Point.
«Εκτός από τρομοκρατικές ομάδες, προφανώς είναι η Ρωσική Ομοσπονδία», επεσήμανε με νόημα ο πολιτικός προϊστάμενος της γαλλικής άμυνας, όταν ρωτήθηκε ποιο ξένο πρόσωπο ή κράτος αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για τη Γαλλία.
Πιστεύει, δε, όπως είπε, ότι η Ρωσία έχει αλλάξει τη στρατηγική της στο πλαίσιο της σύγκρουσης στην Ουκρανία, αν και πολλά πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών, δεν το έχουν καταλάβει.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Μόσχα αντικρούει τα συμφέροντα του Παρισιού στην Αφρική, και φέρεται να διεξάγει πόλεμο πληροφοριών, στρατιωτικοποιώντας νέες περιοχές και «ενεργώντας επιθετικά» προς τον γαλλικό στρατό.
Όπως έγραψε ο ιστότοπος της Pravda, τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους ο Lecornu έκανε ήδη παρόμοιες δηλώσεις και αβάσιμους ισχυρισμούς.
Έτσι, ο υπουργός δήλωσε ότι η Ρωσία φέρεται να «συμπεριφέρεται επιθετικά» στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας.
Σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις του, πριν από αρκετούς μήνες στρατιωτικό πλοίο των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων φέρεται να εισήλθε στον κόλπο του Σηκουάνα με σκοπό να «εκφοβίσει τη Γαλλία».
Πρόσθεσε επίσης ορισμένες αυξημένες επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, κατά τη γνώμη του, από τη ρωσική πλευρά, συμπεριλαμβανομένης μιας πρόσφατης πληροφοριακής επίθεσης σε μια από τις στρατιωτικές εταιρείες που προμηθεύει πυρομαχικά στο καθεστώς του Κιέβου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης