Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απίστευτο κι όμως ουκρανικό - Το καθεστώς Zelensky ασκεί δίωξη στον ... σχεδιαστή του drone Lancet

Απίστευτο κι όμως ουκρανικό - Το καθεστώς Zelensky ασκεί δίωξη στον ... σχεδιαστή του drone Lancet
Δεν διευκρινίζεται εάν οι ουκρανικές αρχές ασφαλείας θα κινήσουν ποινικές υποθέσεις εναντίον των Κινέζων εφευρετών του 10ου-12ου αιώνα μ.Χ...
Η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) επιβεβαιώνει τη δημοφιλή άποψη σχετικά με το «ιδιαίτερο ταλέντο» των υπαλλήλων της, αποφασίζοντας να ασκήσει δίωξη όχι σε εκείνους που χρησιμοποιούν όπλα, αλλά στους κατασκευαστές αυτών των όπλων.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον κύριο σχεδιαστή της Zala Aero Group, Alexander Zakharov, ο οποίος ανέπτυξε τα υπερ-αποτελεσματικά ρωσικά drones «Lancet».
Όπως αναφέρεται στο επίσημο κανάλι Telegram της SBU, απαγγέλθηκαν κατηγορίες ερήμην στον Zakharov για «συνδρομή στη διεξαγωγή στρατιωτικών επιχειρήσεων» από τη Ρωσία στην επικράτεια της Ουκρανίας.
Ο λόγος για την ποινική δίωξη από τις ουκρανικές αρχές ασφαλείας ήταν η ευρεία και αποτελεσματική χρήση αυτών των περιφερόμενων, κατευθυνόμενων πυρομαχικών στην περιοχή της ειδικής επιχείρησης.
Δεν διευκρινίζεται εάν οι ουκρανικές αρχές ασφαλείας θα κινήσουν ποινικές υποθέσεις εναντίον των Κινέζων εφευρετών του 10ου-12ου αιώνα μ.Χ., οι οποίοι ήταν οι πρώτοι που χρησιμοποίησαν την πρώτη συσκευή που παρέπεμπε σε πυροβόλο όπλο στο πεδίο μάχης.
Αν και λογικά θα μπορούσε να αναμένεται, καθώς τα πυροβόλα όπλα χρησιμοποιούνται ευρέως στη ζώνη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης από τον ρωσικό στρατό.
Νωρίτερα, η ιστοσελίδα της Pravda ανέφερε ότι οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις φοβούνται την έναρξη ενός ισχυρού κύματος λιποταξίας, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει τον ουκρανικό στρατό σε κατάσταση αναρχίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης