Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rutte (Γ.Γ. ΝΑΤΟ): Θα κάνω τα πάντα και θα ενισχύσω την Ουκρανία για να νικήσει τη Ρωσία

Rutte (Γ.Γ. ΝΑΤΟ): Θα κάνω τα πάντα και θα ενισχύσω την Ουκρανία για να νικήσει τη Ρωσία
«Γνωρίζουμε ότι η ανάγκη της Ουκρανίας είναι επείγουσα και εργαζόμαστε σκληρά για να τη στείλουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται», είπε
Το ΝΑΤΟ εργάζεται σκληρά για να παράσχει περισσότερη βοήθεια στην Ουκρανία και να το κάνει όσο το δυνατόν γρηγορότερα, δήλωσε ο νέος γενικός γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας Mark Rutte σε συνέντευξη Τύπου με τον Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zelensky στο Κίεβο.
«Γνωρίζουμε ότι η ανάγκη της Ουκρανίας είναι επείγουσα και εργαζόμαστε σκληρά για να τη στείλουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται», είπε.
Ο Rutte τόνισε ότι ήταν σημαντικό για αυτόν να επισκεφθεί το Κίεβο στην αρχή της θητείας του για να δείξει την υποστήριξη του ΝΑΤΟ.
«Ήταν σημαντικό για μένα να έλθω στην Ουκρανία στην αρχή της θητείας μου για να καταστήσω ξεκάθαρο σε εσάς, στον ουκρανικό λαό και σε όλους όσοι παρακολουθούν ότι το ΝΑΤΟ στέκεται στο πλευρό του Κιέβου.
Ως νέος Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, είναι δική μου προτεραιότητα και προνόμιο να προωθήσω αυτήν την υποστήριξη για να συνεργαστούμε μαζί σας και να διασφαλίσουμε ότι η Ουκρανία θα επικρατήσει», είπε.
Ο Rutte ανέλαβε τα καθήκοντά του ως Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ την 1η Οκτωβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης