Τελευταία Νέα
Διεθνή

Naryshkin (Υπηρεσία Πληροφοριών Ρωσίας): Η πυρηνική μας προειδοποίηση ακούστηκε σε όλη τη Δύση

Naryshkin (Υπηρεσία Πληροφοριών Ρωσίας): Η πυρηνική μας προειδοποίηση ακούστηκε σε όλη τη Δύση
Το ρωσικό μήνυμα εστάλη στη Δύση
Η συνεδρίαση του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας υπό τον Vladimir Putin για το νέο πυρηνικό δόγμα ήταν μία αυστηρή προειδοποίηση στη Δύση που εξετάζει την παραβίαση των κόκκινων γραμμών μας με πλήγματα βαθιά στο ρωσικό έδαφος, όπως δήλωσε ο Sergey Naryshkin, διευθυντής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών της Ρωσίας.
«Σύμφωνα με πηγές της Ρωσικής Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών, αυτή η προειδοποίηση ήταν μήνυμα που έφτασε στις περισσότερες δυτικές πρωτεύουσες.
Αν και, επιτρέψτε μου να το ξαναπώ, παραμένουν ορισμένοι ανεύθυνοι πολιτικοί που προσπαθούν να αποδείξουν ότι δεν πρέπει να τηρούνται οι κόκκινες γραμμές που έχει χαράξει η Ρωσία.
Είναι μια επικίνδυνη στάση και ελπίζω ότι η προειδοποίηση της Ρωσίας θα φτάσει στο μυαλό της πλειοψηφίας των πολιτικών ελίτ του δυτικού κόσμου», δήλωσε ο Naryshkin.

Αυταπάτη η υπέρβαση των κόκκινων γραμμών χωρίς συνέπειες

Επισήμανε ότι οι εικασίες για το ενδεχόμενο υπέρβασης των κόκκινων γραμμών της Ρωσίας χωρίς συνέπειες στο θέμα των χτυπημάτων με δυτικά όπλα μεγάλης εμβέλειας είναι μεγάλη αυταπάτη.
«Μια ολόκληρη ομάδα ανεύθυνων πολιτικών στις δυτικές χώρες σκέφτονται ότι για να επιτευχθεί η στρατηγική ήττα της Ρωσίας, οι δυτικές χώρες δεν πρέπει να τηρούν καμία κόκκινη γραμμή που έχει χαράξει η Μόσχα. Αυτό φαίνεται στις συζητήσεις για τη δυνατότητα χρήσης όπλων υψηλής ακρίβειας για μεγάλο χρονικό διάστημα», συνέχισε ο Naryshkin.
Ο Putin ανακοίνωσε τις προσαρμογές στο πυρηνικό δόγμα στις 25 Σεπτεμβρίου σε μια συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας.
Μεταξύ των αλλαγών είναι η νέα ερμηνεία της επίθεσης, η υποστήριξης οποιασδήποτε πυρηνικής δύναμης σε μια μη πυρηνική χώρα που βρίσκεται σε πόλεμο με τη Ρωσία και οι εγγυήσεις για μια πυρηνική απάντηση σε μια επίθεση στη σύμμαχο Λευκορωσία.
Ο κατάλογος των χωρών και των στρατιωτικών συμμαχιών και των στρατιωτικών απειλών στις οποίες εφαρμόζεται η πυρηνική αποτροπή πρόκειται να επεκταθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης