Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ομολογία βόμβα από το State Department - Τα αντίποινα του Ισραήλ κατά του Ιράν περνούν από ... τις ΗΠΑ

Ομολογία βόμβα από το State Department - Τα αντίποινα του Ισραήλ κατά του Ιράν περνούν από ... τις ΗΠΑ
Oι Ηνωμένες Πολιτείες γίνεται συμμέτοχες αλλά και συνένοχες καθώς ομολογούν ότι θα έχουν ενεργό εμπλοκή στα αντίποινα κατά του Ιράν
Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Matthew Miller, τόνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεργάζονται με το Ισραήλ για να καθορίσουν τη μορφή, την κλίμακα και τους στόχους μιας ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής κατά του Ιράν.
Ουσιαστικά με τον τρόπο αυτό οι Ηνωμένες Πολιτείες γίνεται συμμέτοχες αλλά και συνένοχες καθώς ομολογούν ότι θα έχουν ενεργό εμπλοκή στα αντίποινα κατά του Ιράν, το οποίο την 1η Οκτωβρίου είχε εξαπολύσει καταιγισμό βαλλιστικών πυραύλων με στόχο τις μεγάλες πόλεις του Ισραήλ, όπως το Τελ Αβίβ και η Χάϊφα.
Βέβαια, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν καταστήσει σαφές μέσα από τα πλέον επίσημα χείλη ότι δεν επιδιώκουν τη στοχοποίηση των πυρηνικών εγκαταστάσεων της Τεχεράνης.
Ωστόσο, ερωτηθείς εάν θα οι ΗΠΑ θα υποστήριζαν ισραηλινά αντίποινα με πλήγματα στα αποθέματα πετρελαίου του Ιράν ο Biden άφησε το ενδεχόμενο ανοιχτό, λέγοντας στους δημοσιογράφους: «Είμαστε σε συζητήσεις για αυτό» αλλά «δεν πρόκειται να συμβεί τίποτα σήμερα. θα το συζητήσουμε αργότερα».
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αρνήθηκε να περιγράψει ποιες κυρώσεις εξετάζουν οι ΗΠΑ εναντίον του Ιράν, απαντώντας σχετικά: «Θα τους το πω πριν σας το πω».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης