Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η κατάληψη του Ugledar ανοίγει το δρόμο στη Ρωσία για ακόμη μεγαλύτερη προέλαση στο Kurakhovo

Η κατάληψη του Ugledar ανοίγει το δρόμο στη Ρωσία για ακόμη μεγαλύτερη προέλαση στο Kurakhovo
«Το Ugledar ήταν μια καλά οχυρωμένη περιοχή στρατηγικής σημασίας για τον εχθρό», ανέφερε ρωσική στρατιωτική πηγή
Η κατάληψη της πόλης Ugledar στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk (DPR) καθώς και η κατοχή κατευθύνσεων προσεγγίσεων που οδηγούν στην πόλη της Μαριούπολης είναι εξαιρετικής σημασία για την περαιτέρω απελευθέρωση του οικισμού Kurakhovo δήλωσε ρωσική στρατιωτική πηγή στο Tass.
«Το Ugledar ήταν μια καλά οχυρωμένη περιοχή στρατηγικής σημασίας για τον εχθρό», ανέφερε η πηγή.
«Η κατάληψη των οχυρωμένων περιοχών θα επέτρεπε την εξασφάλιση περαιτέρω προσεγγίσεων προς τη Μαριούπολη και τις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες στα νότια του Donetsk», δήλωσε.
«Αυτή η επιτυχία σίγουρα θα εξασφαλίσει την περαιτέρω προέλαση προς τον οικισμό Kurakhovo», πρόσθεσε η πηγή.
Το Ugledar βρίσκεται περίπου 60-70 χλμ νοτιοδυτικά του Donetsk.
Η πόλη είναι βασικός κόμβος εφοδιαστικής στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk που παρέμενε υπό τον έλεγχο του Κιέβου μέχρι τώρα.
Με την απελευθέρωση του Ugledar, οι ρωσικές δυνάμεις θα απωθήσουν τον ουκρανικό στρατό πιο μακριά από την πρωτεύουσα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk και θα μειώσουν τον αριθμό των βομβαρδισμών του Κιέβου στη Yelenovka και στα περίχωρα της Volnovakha.
Επιπλέον, αυτό θα αυξήσει την πίεση στην ομάδα μάχης Kurakhovo του Κιέβου και στα σημεία υλικοτεχνικής υποστήριξης που οδηγούν στην πόλη Zaporozhye και θα επιτρέψει περαιτέρω στα ρωσικά στρατεύματα να συνεχίσουν την επίθεσή τους προς αυτή την κατεύθυνση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης