Τελευταία Νέα
Διεθνή

Petra Steger (Ευρωβουλευτής): Η πολιτική της ΕΕ για τη μετανάστευση είναι καταστροφική – Στην γραμμή Ουγγαρίας πολλές χώρες

Petra Steger (Ευρωβουλευτής): Η πολιτική της ΕΕ για τη μετανάστευση είναι καταστροφική – Στην γραμμή Ουγγαρίας πολλές χώρες

«Εάν υπάρχουν προβλήματα στις αφρικανικές χώρες, τότε οι γείτονες των χωρών αυτών θα πρέπει να προσφέρουν βοήθεια»

Σχετικά Άρθρα
Το πρόσφατα εγκριθέν σύμφωνο της ΕΕ για το άσυλο και τη μετανάστευση, το οποίο θα τεθεί σε ισχύ το 2026, φέρνει ελάχιστη βελτίωση στη μεταναστευτική κρίση και είναι χρόνια πίσω στην ανάπτυξη, πράγμα που σημαίνει ότι η συνεπής προστασία των εξωτερικών συνόρων είναι το κλειδί, υποστηρίζει η Αυστριακή ευρωβουλευτής Petra Steger.
Σημειώνει ότι όλο και περισσότερες χώρες της ΕΕ συνειδητοποιούν ότι η Ουγγαρία είχε δίκιο και ότι η μεταναστευτική πολιτική πρέπει να ανανεωθεί πλήρως.
«Πριν από εννέα χρόνια, η τότε καγκελάριος της Γερμανίας Merkel έδωσε σε εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες το πράσινο φως για να εισέλθουν στην Ευρώπη.
Έκτοτε, η κατάσταση μόλις βελτιώθηκε, καθώς 8 εκατομμύρια άνθρωποι μετανάστευσαν στην Ευρώπη με το πρόσχημα του ασύλου.
Η πλειοψηφία τους είναι ακόμα εδώ στην ΕΕ, αν και πολλοί δεν χρειάζονται προστασία», έγραψε η ευρωβουλευτής, η οποία ανήκει στο Αυστριακό Κόμμα Ελευθερίας (FPÖ), σε άρθρο γνώμης για το αυστριακό ειδησεογραφικό πρακτορείο Express.

Η Ευρώπη που θέλει να ζήσει

Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη λόγω της μαζικής μετανάστευσης, το αποτυχημένο σύστημα του Δουβλίνου συνεχίστηκε για χρόνια.
«Το πρόσφατα εγκριθέν σύμφωνο της ΕΕ για το άσυλο και τη μετανάστευση, το οποίο θα τεθεί σε ισχύ μόλις το 2026, φέρνει ελάχιστη βελτίωση και είναι χρόνια πίσω στην ανάπτυξη.
Δεν μπορεί να τεθεί θέμα συνεπούς προστασίας των εξωτερικών συνόρων που θα απέτρεπε τους οικονομικούς μετανάστες από τα ταξιδιωτικά τους σχέδια», τόνισε.
Σύμφωνα με την ίδια, ακριβώς γι' αυτό ολοένα και περισσότερα κράτη μέλη γυρίζουν την πλάτη στην προσφυγική πολιτική της ΕΕ.
Η Δανία ήταν η πρώτη χώρα που δεν συμμετείχε στο σύστημα του Δουβλίνου.
Η Ολλανδία και η Ουγγαρία -και οι δύο χώρες με πατριωτικές κυβερνήσεις- θέλουν τώρα επίσης να εγκαταλείψουν το μεταναστευτικό σύστημα της ΕΕ.
Σημειώνει τέλος ότι η δυσαρέσκεια αυξάνεται σε μεγαλύτερες και πιο σημαντικές χώρες για την ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης