Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τραγική ομολογία από το Πεντάγωνο: Το απόθεμα των ΗΠΑ σε πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς είναι πεπερασμένο

Τραγική ομολογία από το Πεντάγωνο: Το απόθεμα των ΗΠΑ σε πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς είναι πεπερασμένο
«Έχουμε περιορισμένο απόθεμα πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς. Μόνο λίγες χώρες τους διαθέτουν και το απόθεμα είναι περιορισμένο…»
Το απόθεμα πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στις αποθήκες των ΗΠΑ είναι περιορισμένο, και η μεταφορά τους στο Κίεβο είναι δυνατή μόνο χωρίς να διακυβεύεται η αμερικανική στρατιωτική ετοιμότητα, δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Sabrina Singh.
«Έχουμε περιορισμένο απόθεμα πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς. Μόνο λίγες χώρες τους διαθέτουν και το απόθεμα είναι περιορισμένο…», δήλωσε η Singh.
Πρόσθεσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει πάντα να αξιολογούν τη δική τους στρατιωτική ετοιμότητα όταν λαμβάνουν αποφάσεις.
Όπως ανέφερε η ιστοσελίδα KP.RU, στις 13 Σεπτεμβρίου η εφημερίδα Telegraph έγραψε ότι η Ουκρανία διαθέτει μικρό απόθεμα πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς Storm Shadow μετά την έντονη χρήση τους κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης με τη Ρωσία στην Κριμαία.
Την 1η Απριλίου 2023, ο πρόεδρος του Μεικτού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, στρατηγός Mark Milley, είχε δηλώσει ότι το μικρό απόθεμα πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στις ΗΠΑ περιορίζει τη μεταφορά τους στο καθεστώς του Κιέβου.
Τόνισε ότι η Δύση διαθέτει λίγους τέτοιους πυραύλους σε περίπτωση επίθεσης, και είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί επαρκές απόθεμα στα οπλοστάσιά της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης