Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη: Αξιωματικοί από τη διοίκηση των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων (VKS) μαζί με Ουκρανούς ετοίμαζαν δολοφονίες

Αποκάλυψη: Αξιωματικοί από τη διοίκηση των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων (VKS) μαζί με Ουκρανούς ετοίμαζαν δολοφονίες
Αποκαλύψεις από τον Alexander Bortnikov
Η FSB εντόπισε αξιωματικούς από τη διοίκηση των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων που εμπλέκονται στην προετοιμασία δολοφονιών σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Alexander Bortnikov, διευθυντής της ειδικής υπηρεσίας, πρόεδρος του Συμβουλίου Αρχηγών Σωμάτων Ασφαλείας και Ειδικών Υπηρεσιών της Κράτη μέλη της ΚΑΚ (SORB).
Σύμφωνα με τον ίδιο, συνάδελφοι από την Επιτροπή Κρατικής Ασφάλειας ( 
KGB ) της Λευκορωσίας συνέβαλαν στις επιχειρήσεις.
Ειδικότερα, σειρά επιχειρήσεων πραγματοποιήθηκαν επίσης σε συνεργασία με τις υπηρεσίες πληροφοριών των χωρών της ΚΑΚ, είπε ο Bortnikov.
Έτσι, με τη συνδρομή της Κρατικής Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας του Τατζικιστάν, τέσσερα άτομα τέθηκαν στη λίστα διακρατικών καταζητούμενων για εγκλήματα εξτρεμιστικού χαρακτήρα και συνελήφθησαν στη Ρωσία.
«Μαζί με την KGB της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας (...) εντοπίστηκαν ορισμένα άτομα που συμμετείχαν στην προετοιμασία των δολοφονιών αξιωματικών του επιτελείου διοίκησης των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων», είπε ο ίδιος στην 55η συνεδρίαση του SORB.
Επιπλέον, έχουν εντοπιστεί όσοι εμπλέκονται σε δραστηριότητες φιλοουκρανικών παραστρατιωτικών δομών που εδρεύουν στο έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ενίσχυση των κυβερνοεπιχειρήσεων από τη Δύση κατά της Ρωσίας

Οι δυτικές χώρες έχουν εντείνει τις αναγνωριστικές και επιθετικές επιχειρήσεις στον κυβερνοχώρο κατά των ρωσικών συστημάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών ενέργειας και μεταφορών, συνέχισε ο διευθυντής.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν σημειώσει μια συνεχή αύξηση της τεχνικής πολυπλοκότητας των χάκερ που πραγματοποιούν επιθέσεις σε ρωσικές υποδομές.
«Οι αναγνωριστικές και επιθετικές επιχειρήσεις στον κυβερνοχώρο των δυτικών χωρών κατά της Ρωσίας έχουν ενταθεί, με στόχο κυρίως τα ηλεκτρονικά συστήματα ενέργειας και μεταφορών», είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης