Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βουλιάζει η Τουρκία από πορείες υπέρ της Παλαιστίνης σε 60 πόλεις – «Μετά τον Λίβανο ο πόλεμος θα φτάσει στο κατώφλι μας»

Βουλιάζει η Τουρκία από πορείες υπέρ της Παλαιστίνης σε 60 πόλεις – «Μετά τον Λίβανο ο πόλεμος θα φτάσει στο κατώφλι μας»

Ο Metin Mahitapoglu, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της πλατφόρμας, είπε ότι το Ισραήλ έχει εντείνει τις επιθέσεις του με την υποστήριξη των ΗΠΑ

Σχετικά Άρθρα
Πορείες υπέρ της Παλαιστίνης θα πραγματοποιηθούν σε περισσότερες από 60 επαρχίες σε όλη την Τουρκία την Κυριακή (6/10/2024), εν μέσω της επιδείνωσης της κρίσης στη Γάζα.
Οργανωμένες από την Πλατφόρμα Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών της Ανατολίας, αυτές οι εκδηλώσεις έχουν στόχο να αναδείξουν την επιδείνωση της ανθρωπιστικής κρίσης στην Παλαιστίνη λόγω των συνεχιζόμενων επιθέσεων του Ισραήλ από τον περασμένο Οκτώβριο.
Ο Metin Mahitapoglu, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της πλατφόρμας, είπε ότι το Ισραήλ έχει εντείνει τις επιθέσεις του με την υποστήριξη των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ, επεκτείνοντας τις επιθέσεις πέρα από τη Γάζα σε άλλες χώρες, όπως ο Λίβανος, η Συρία, η Υεμένη και το Ιράν, στην περιοχή.
Σημείωσε ότι οι ομάδες της κοινωνίας των πολιτών θα βγουν στους δρόμους για να δείξουν αλληλεγγύη με την Παλαιστίνη και να εκθέσουν «τους συνένοχους στη βία».
Ο εκπρόσωπος ανακοίνωσε επίσης ότι βρίσκονται σε εξέλιξη προετοιμασίες για διαδηλώσεις και στις 81 επαρχίες, με προγραμματισμένη μεγάλη πορεία στην πρωτεύουσα Άγκυρα.

«Πρέπει να προετοιμαστούμε για ό,τι μπορεί να φτάσει σύντομα στο κατώφλι μας»

«Παρά τη συνεχιζόμενη γενοκτονία και την καταστροφή, πρέπει να προετοιμαστούμε για αυτό που μπορεί να φτάσει σύντομα στο κατώφλι μας.
Πρέπει να ενωθούμε με πνεύμα εθνικής αντίστασης ενάντια στην ιμπεριαλιστική νοοτροπία που ισχυρίζεται ότι το κατοχικό κράτος του Ισραήλ έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης