Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απειλές Kim Jong Un (Βόρειος Κορέα) προς Νότιο Κορέα: Αν χρησιμοποιήσω πυρηνικά όπλα, θα αντιμετωπίσετε το τέλος σας

Απειλές Kim Jong Un (Βόρειος Κορέα) προς Νότιο Κορέα: Αν χρησιμοποιήσω πυρηνικά όπλα, θα αντιμετωπίσετε το τέλος σας
Η πύρινη αυτή ρητορική δεν είναι καινούργια, αλλά έρχεται σε μια περίοδο έντασης…
Nα καταστρέψει τη Νότια Κορέα με πυρηνικά απειλεί ο Kim Jong Un, σε περίπτωση επίθεσης.
Αυτό μετέδωσαν την Παρασκευή τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, αφού ο πρόεδρος της Νότιου Κορέας προειδοποίησε ότι αν ο Βορράς χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα θα «αντιμετωπίσει το τέλος του καθεστώτος του».
Η πύρινη αυτή ρητορική δεν είναι καινούργια, αλλά έρχεται σε μια περίοδο έντασης στην κορεατική χερσόνησο και μόλις λίγες εβδομάδες αφότου τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας δημοσίευσαν εικόνες του Kim να επισκέπτεται μια εγκατάσταση εμπλουτισμού ουρανίου, η οποία παράγει πυρηνικά υλικά οπλικού βαθμού.
Ενώ περιόδευε σε μια στρατιωτική βάση στο δυτικό τμήμα της χώρας την Τετάρτη, ο Κιμ δήλωσε ότι αν ο Νότος καταπατήσει την κυριαρχία του Βορρά, η Πιονγκγιάνγκ «θα χρησιμοποιήσει χωρίς δισταγμό όλες τις επιθετικές δυνάμεις που διαθέτει, συμπεριλαμβανομένων των πυρηνικών όπλων», μετέδωσε την Παρασκευή το κρατικό Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Κορέας.
«Αν έρθει μια τέτοια κατάσταση, η μόνιμη ύπαρξη της Σεούλ και της Δημοκρατίας της Κορέας θα είναι αδύνατη», πρόσθεσε ο Kim, χρησιμοποιώντας την κανονική ονομασία της Νότιας Κορέας, σύμφωνα με το CNN.
Οι εχθροπραξίες μεταξύ των δύο Κορεατών ηγετών υποβόσκουν φέτος, καθώς η Βόρεια Κορέα φάνηκε να έχει εντείνει τις προσπάθειες παραγωγής πυρηνικών και να έχει ενισχύσει τους δεσμούς της με τη Ρωσία, βαθαίνοντας την ευρεία ανησυχία στη Δύση για την κατεύθυνση του απομονωμένου έθνους.
Τα σχόλια του Kim φάνηκε να έρχονται ως άμεση απάντηση στον πρόεδρο της Νότιας Κορέας, Yoon Suk Yeol, ο οποίος την Τρίτη παρουσίασε τον ισχυρότερο βαλλιστικό πύραυλο της Σεούλ και άλλα όπλα που έχουν σχεδιαστεί για την αποτροπή των βορειοκορεατικών απειλών κατά τη διάρκεια παρέλασης για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων.

www.bankingnews

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης