Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Τουρκία κατήγγειλε την ισραηλινή επιδρομή σε καταυλισμό προσφύγων στην Δυτική Όχθη – «Κίνδυνος για την παγκόσμια ειρήνη το Ισραήλ»

Η Τουρκία κατήγγειλε την ισραηλινή επιδρομή σε καταυλισμό προσφύγων στην Δυτική Όχθη – «Κίνδυνος για την παγκόσμια ειρήνη το Ισραήλ»

Η Τουρκία κάλεσε τα Ηνωμένα Έθνη και όλους τους διεθνείς οργανισμούς να αναλάβουν επείγουσα δράση για να σταματήσουν τις παράνομες επιθέσεις του Ισραήλ

Σχετικά Άρθρα
Η Τουρκία καταδίκασε την πρόσφατη αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ στην πόλη Τουλκαρέμ στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, υπογραμμίζοντας τις συνεχιζόμενες ισραηλινές παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου στην περιοχή.
Σε ανακοίνωσή του, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τα θύματα της επίθεσης, ενώ επέκρινε την ευρύτερη επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα και στον Λίβανο.
Η δήλωση τονίζει ότι οι συστηματικές παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου από το Ισραήλ, ιδιαίτερα στα κατεχόμενα, αποτελούν σημαντική απειλή για την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια.
«Κάθε βήμα που κάνει το Ισραήλ για την εξάλειψη των δικαιωμάτων του παλαιστινιακού λαού συνιστά σοβαρή απειλή για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια», ανέφερε το υπουργείο.
Η Τουρκία κάλεσε τα Ηνωμένα Έθνη και όλους τους διεθνείς οργανισμούς να αναλάβουν επείγουσα δράση για να σταματήσουν τις παράνομες επιθέσεις του Ισραήλ και να υπερασπιστούν τα νόμιμα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού.

Η πιο πολύνεκρη επίθεση στη Δυτική Όχθη τα τελευταία 24 χρόνια

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν στον κατεχόμενο προσφυγικό καταυλισμό Τουλκαρέμ στη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσε αργά την Πέμπτη (3/10/2024) το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, μετά από αεροπορική επιδρομή που σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό σκότωσε έναν τοπικό ηγέτη της Hamas.
Πηγή από τις παλαιστινιακές υπηρεσίες ασφαλείας είπε ότι η αεροπορική επιδρομή ήταν η πιο θανατηφόρα στη Δυτική Όχθη από το 2000.
«Δεκαοκτώ μάρτυρες μετά τον βομβαρδισμό του στρατοπέδου Τουλκαρέμ από την κατοχή», δήλωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.
Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε το χτύπημα στην πόλη στη βόρεια Δυτική Όχθη, περιγράφοντάς το ως κοινή επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε από την υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας Shin Bet και την αεροπορία, σύμφωνα με μια σύντομη δήλωση του στρατού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης