Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ολοκληρώνεται το deal του αιώνα – Η Ρωσία παραδίδει και τους τελευταίους S – 400 στην Ινδία

Ολοκληρώνεται το deal του αιώνα – Η Ρωσία παραδίδει και τους τελευταίους S – 400 στην Ινδία
Το S-400 μπορεί να χτυπήσει στόχους σε απόσταση έως και 400 χιλιομέτρων και σε υψόμετρο έως 30 χιλιομέτρων υπό έντονο εχθρικό πυρ και εμπλοκή
Η Ρωσία θα ολοκληρώσει την παράδοση των συστημάτων αεράμυνας S-400 στην Ινδία το 2025, δήλωσε στους δημοσιογράφους την Παρασκευή (4/10/2024) ο αρχηγός της ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας, Amar Preet Singh.
Σύμφωνα με τα λόγια του, η Ρωσία έχει ήδη παραδώσει τρεις μοίρες S-400 στη χώρα του.
«Θα λάβουμε τις επόμενες δύο μοίρες S-400 το επόμενο έτος», ανέφερε σύμφωνα με τη The New Indian Express.
Το Νέο Δελχί ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αγοράσει ρωσικής κατασκευής συστήματα αεράμυνας S-400 το 2015.

Σύμβαση 5,43 δισεκ. δολαρίων

Η σύμβαση 5,43 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την παράδοση πέντε συστοιχιών αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων S-400 Triumph υπεγράφη κατά την επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου Vladimir Putin στην Ινδία τον Οκτώβριο 2018.
Σύμφωνα με την The New Indian Express, τα παραδοθέντα συστήματα έχουν ήδη αναπτυχθεί κατά μήκος των συνόρων της Ινδίας με την Κίνα και το Πακιστάν.
Το ρωσικό S-400 Triumph (όνομα αναφοράς του ΝΑΤΟ: SA-21 Growler) είναι το πιο σύγχρονο πυραυλικό σύστημα εδάφους-αέρος μεγάλου και μεσαίου βεληνεκούς που τέθηκε σε λειτουργία το 2007.
Έχει σχεδιαστεί για να καταστρέφει στρατηγικά και τακτικά αεροσκάφη, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς αλλά και υπερηχητικά όπλα ενώ μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί κατά εγκαταστάσεων στο έδαφος.
Το S-400 μπορεί να χτυπήσει στόχους σε απόσταση έως και 400 χιλιομέτρων και σε υψόμετρο έως 30 χιλιομέτρων υπό έντονο εχθρικό πυρ και εμπλοκή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης