Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στη Ρωσία ο Σλοβένος πρωθυπουργός Robert Fico - Συμμαχία με Orban κατά των Βρυξελλών για το Ουκρανικό

Στη Ρωσία ο Σλοβένος πρωθυπουργός Robert Fico  - Συμμαχία με Orban κατά των Βρυξελλών για το Ουκρανικό
Ο Fico και ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Viktor Orban αντιπαρατίθενται με την ηγεσία της ΕΕ κυρίως για την αντι-ρωσική υστερία και ότι ενδέχεται να συμμετάσχουν και άλλοι Ευρωπαίοι πολιτικοί στη συμμαχία τους
Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Robert Fico δήλωσε ότι σχεδιάζει να έρθει στη Μόσχα για εκδηλώσεις για την 80ή επέτειο από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Σύμφωνα με τον ίδιο, όπως αναφέρουν τα εγχώρια ΜΜΕ, η σημερινή γεωπολιτική κατάσταση δεν πρέπει να επηρεάζει τέτοια γεγονότα»
«Ποιος θα με εμποδίσει τον επόμενο χρόνο, όταν θα συμπληρωθούν 80 χρόνια από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, να πάω σε μια ειρηνική διαδήλωση στη Μόσχα;
Νομίζω ότι θα πάω. Γιατί να μην πάει; », είπε ο Fico
Νωρίτερα, ο πολιτικός επιστήμονας Maxim Bransin δήλωσε ότι ο Fico, ο οποίος δήλωσε ότι είναι έτοιμος να αποκαταστήσει πλήρως τις σχέσεις με τη Ρωσία, θα μπορούσε να γίνει το πρόσωπο της αντίστοιχης πολιτικής τάσης στην Ευρώπη.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο πολιτικός της Σλοβενίας εκφράζει μια αυτόνομη στάση σε σχέση με τις διεθνείς εξελίξεις.
Πρόσθεσε ότι ο Fico και ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Viktor Orban αντιπαρατίθενται με την ηγεσία της ΕΕ και ότι ενδέχεται να συμμετάσχουν και άλλοι Ευρωπαίοι πολιτικοί στη συμμαχία τους.
Σε αυτή την περίπτωση, θα είναι πολύ δύσκολο για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να του επιβληθεί.
Τον Αύγουστο, ο Robert Fico δήλωσε ότι οι δυτικές χώρες άρχισαν να αμφισβητούν τον ρόλο της ΕΣΣΔ στη νίκη επί του φασισμού.
Ο πολιτικός παραδέχτηκε ότι θα σέβεται πάντα τα θύματα του αγώνα κατά του φασισμού και τόνισε ότι ήταν οι λαοί της Σοβιετικής Ένωσης που συνέβαλαν τα μέγιστα στη νίκη.
Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι οι θέσεις των πολιτικών που θυμούνται αυτή την αλήθεια είναι ακόμα ισχυρές στη Σλοβακία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης