Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραηλινά ΜΜΕ: Έγκριση από τις ΗΠΑ για «περιορισμένης εμβέλειας» επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Τα ανταλλάγματα για το Ισραήλ

Ισραηλινά ΜΜΕ: Έγκριση από τις ΗΠΑ για «περιορισμένης εμβέλειας» επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Τα ανταλλάγματα για το Ισραήλ

Οι ΗΠΑ φέρεται να έχουν προσφέρει στο Ισραήλ ένα «πακέτο αποζημίωσης» εάν δεν επιτεθεί σε συγκεκριμένους στόχους στο Ιράν, σύμφωνα με μια αναφορά στο Kan11 την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024.

Σύμφωνα με τη δημόσια ραδιοτηλεόραση του Ισραήλ,  οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν προσφέρει στο Ισραήλ ένα εκτεταμένο πακέτo στρατιωτικής και οικονομικής βοήθειας, εάν δεν επιτεθούν σε συγκεκριμένους στόχους εντός του Ιράν, που πιθανόν να περιλαμβάνουν πυρηνικές τοποθεσίες.
Οι ΗΠΑ φέρεται να έχουν διαπραγματευθεί συγκεκριμένους όρους για την απάντηση του Ισραήλ σε αυτό που αποκαλεί «ιρανική επιθετικότητα» εάν δεν πλήξει συγκεκριμένους στόχους στο Ιράν, σύμφωνα με μια αναφορά στο κανάλι Kan11 την Κυριακή.
Ο δημοσιογράφος του δικτύου Amichai Stein ανέφερε ότι είχε λάβει πληροφορίες από Αμερικανούς αξιωματούχους ότι οι ΗΠΑ πρόσφεραν στο Ισραήλ ένα «πακέτο αποζημίωσης» εάν απέφυγε να χτυπήσει συγκεκριμένους στόχους στο Ιράν.
Αυτό το πακέτο προσφέρθηκε κατά τη διάρκεια διαπραγματεύσεων μεταξύ αξιωματούχων των δύο κρατών σχετικά με το είδος της απάντησης στην επίθεση από το Ιράν.
Το πακέτο θα περιελάμβανε μια πλήρη εγγύηση συνολικής διπλωματικής προστασίας καθώς και ένα πακέτο όπλων και προσφερόταν απευθείας σε αντάλλαγμα για την αναστολή του πλήγματος ορισμένων στόχων στο Ιράν.
Ο Stein συνόψισε τις διαπραγματεύσεις ως εξής επισημαίνοντας: «Ένας Αμερικανός αξιωματούχος είπε: «Εάν δεν χτυπήσετε στόχους Α, Β, Γ, θα σας παρέχουμε διπλωματική προστασία και πακέτο όπλων».
«Οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι απάντησαν λέγοντας: Λαμβάνουμε υπόψη τις Ηνωμένες Πολιτείες και τις ακούμε.
Αλλά θα κάνουμε ό,τι και ό,τι μπορούμε για να προστατεύσουμε τους πολίτες και την ασφάλεια του κράτους του Ισραήλ».
Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) βρίσκονται σε συνεχείς συζητήσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με την απάντησή του. Επί του παρόντος, ο αρχηγός της CENTCOM των ΗΠΑ, Στρατηγός Michael Kurilla βρίσκεται στο Ισραήλ στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων.
Το Ισραήλ έχει ορκιστεί να απαντήσει στην επίθεση, κατά την οποία εκτοξεύτηκαν περισσότεροι από 180 πύραυλοι στο Ισραήλ, σκοτώνοντας έναν Παλαιστίνιο στη Δυτική Όχθη.

Σε εξέλιξη....

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης