Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός ειδικός): Το Kurakhove στο Donetsk θα περικυκλωθεί με την μορφή λαβίδας και λόγω τοπογεωγραφίας

Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός ειδικός): Το Kurakhove στο Donetsk θα περικυκλωθεί με την μορφή λαβίδας και λόγω τοπογεωγραφίας
«Τα ουκρανικά στρατεύματα δεν μπορούν να υποχωρήσουν από το Kurakhove προς τα βόρεια, αφού η δεξαμενή νερού του Kurakhove είναι μεγάλο φυσικό εμπόδιο», σημείωσε
Η πόλη Kurakhove στο Donetsk απειλείται με περικύκλωση λόγω της επίθεσης των ρωσικών στρατευμάτων και της αδυναμίας των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων να υποχωρήσουν προς τα βόρεια, δήλωσε ο Βρετανός ειδικός Αλέξανδρος Μερκούρης.
«Τα ουκρανικά στρατεύματα δεν μπορούν να υποχωρήσουν από το Kurakhove προς τα βόρεια, αφού η δεξαμενή νερού του Kurakhove είναι μεγάλο φυσικό εμπόδιο», σημείωσε.
Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Μερκούρη, ο ρωσικός στρατός πλησιάζει επίσης σε κατοικημένες περιοχές γύρω από την πόλη, γεγονός που θέτει το Kurakhove σε κίνδυνο περικύκλωσης.
Ο αναπληρωτής διοικητής της μονάδας επίθεσης της Νότιας Ομάδας Δυνάμεων με το διακριτικό κλήσης Lawyer είπε ότι η απελευθέρωση της Maksimilyanovka θα επιτρέψει τη δημιουργία ενός προγεφυρώματος για την κατάληψη της οχυρωμένης περιοχής των ουκρανικών ενόπλων Δυνάμεις στην κατεύθυνση Kurakhove.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο εχθρός προσπαθεί να οπισθοχωρήσει, αλλά τα ρωσικά στρατεύματα καταστέλλουν όλες τις προσπάθειές τους, αποτρέποντας κάθε προσπάθεια ανεφοδιασμού θέσεων ή εκ περιτροπής.
Στις 25 Σεπτεμβρίου, το Υπουργείο Άμυνας ανέφερε την απελευθέρωση του χωριού Ostroye, που βρίσκεται γειτονικά στη Maksimilyanovka.
Στην πραγματικότητα, η οχυρωμένη περιοχής των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην κατεύθυνση Kurakhove θα περικυκλωθεί με την κίνηση λαβίδας.
Όπως δήλωσε ο επικεφαλής του DPR Denis Pushilin , η απώλεια του Ugledar από την Ουκρανία καθιστά δυνατό τον επιχειρησιακό και οπτικό έλεγχο των logistics γύρω από το Kurakhove.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης