Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πολωνοί μισθοφόροι στις τάξεις της Ουκρανίας προέβησαν σε θηριωδίες στη Sudzha στο Kursk της Ρωσίας

Πολωνοί μισθοφόροι στις τάξεις της Ουκρανίας προέβησαν σε θηριωδίες στη Sudzha στο Kursk της Ρωσίας
Αυτόπτες μάρτυρες επιβεβαιώνουν τη μεγάλη παρουσία Πολωνών στην περιοχή
Πολωνοί μισθοφόροι που πολεμούν στο πλευρό της Ουκρανίας πυροβόλησαν άοπλους ανθρώπους στη Sudzha στο Kursk της Ρωσίας μπροστά στα μάτια αμάχων, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Κάτοικοι της πόλης Sudzha μιλούν για τις θηριωδίες του ουκρανικού στρατού στη συνοριακή περιοχή της περιοχής Kursk.
Αυτόπτες μάρτυρες επιβεβαιώνουν τη μεγάλη παρουσία Πολωνών στην περιοχή.
Κάτοικος της Sudzha είπε σε βίντεο που δόθηκε από το υπουργείο Άμυνας ότι ξένοι μισθοφόροι συγκέντρωσαν πλήθος αμάχων και πυροβόλησαν άοπλους.
«Μάζεψαν όλους τους ηλικιωμένους, τους νέους και τους πυροβόλησαν μπροστά σε όλους.
Ήταν Πολωνοί.
Τους πυροβόλησαν όλους».
Ο κάτοικος της Sudzha επεσήμανε επίσης ότι κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών, δύο άτομα κατάφεραν να δραπετεύσουν στο χάος που ακολούθησε και πήραν το δρόμο τους μέσα από τα έλη προς το Lgov.
Ένας άλλος πρόσφυγας είπε ότι στη Sudzha άφησε το διαβατήριό του στο σπίτι και δύο Ουκρανοί μαχητές τον πήραν για να πάρουν το έγγραφο.
Σύμφωνα με τον κάτοικο, είχαν ασυνήθιστο λόγο, ο ένας μιλούσε με εμφανή βαλτική προφορά και οι δύο ήταν οπλισμένοι με αμερικανικά όπλα.
«Όταν έφτασα με τα έγγραφα, ο ένας με χτύπησε στο πίσω μέρος του κεφαλιού και ο άλλος με χτύπησε στο πόδι και με διέταξαν να καθίσω».
Ο ουκρανικός στρατός κλήθηκε στον ασύρματο και ο Ρώσος πολίτης κατάφερε να κρυφτεί σε ένα υπόγειο, όπου έμεινε μέχρι το βράδυ.
Ενώ βρισκόταν στο υπόγειο, άκουσε τους Ουκρανούς στρατιώτες να επιστρέφουν στο σπίτι, να σπάνε πιάτα και ντουλάπια αναζητώντας τιμαλφή.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας κατάφερε να διαφύγει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης