Τελευταία Νέα
Διεθνή

One River Asset Management: Οι μουλάδες δεν θέλουν τον Trump – Ο Netanyahu όμως, αλλά και η Σαουδική Αραβία, τον περιμένουν

One River Asset Management: Οι μουλάδες δεν θέλουν τον Trump – Ο Netanyahu όμως, αλλά και η Σαουδική Αραβία, τον περιμένουν
Η εικόνα στη Μέση Ανατολή θα ξεκαθαρίσει μετά τις 5 Νοεμβρίου, όταν ο κόσμος θα γνωρίζει το νέο πρόεδρο των ΗΠΑ
«Καμία κυβέρνηση δεν έχει κάνει περισσότερα για να βοηθήσει το Ισραήλ από ό,τι εγώ», ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden, δείχνοντας πόσο αμυντικά και πολιτικά ευάλωτος είναι.
Οι εικασίες όμως πήραν φωτιά.
Θα απαντούσε ο Β. Netanyahu στην πυραυλική επίθεση του Ιράν χτυπώντας τα κοιτάσματα πετρελαίου ή τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Αγιατολάχ; Ίσως και τα δύο…
Αυτός είναι φυσικά ο κόσμος στον οποίο ζούμε τώρα, σύμφωνα με τον Eric Peters, CIO της One River Asset Management.
Πέρασαν οι μέρες που τα ευγενικά διοικητικά συμβούλια των κεντρικών τραπεζών καθόριζαν το τόξο της παγκόσμιας ιστορίας.
«Οι Ισραηλινοί δεν έχουν καταλήξει στο τι πρόκειται να κάνουν όσον αφορά το χτύπημα.
Αυτό είναι υπό συζήτηση», είπε ο Biden.
«Αν ήμουν στη θέση τους, θα σκεφτόμουν άλλες εναλλακτικές από το να χτυπήσω πετρελαιοπηγές», πρόσθεσε ο πρόεδρος, χωρίς να έχει μιλήσει απευθείας με τον ηγέτη του Ισραήλ από τον Αύγουστο.
Ένα χτύπημα στις πηγές του Ιράν θα ανέβαζε τις τιμές του πετρελαίου, τη βενζίνη, τον πληθωρισμό.
Και ποιος ξέρει, ο Αγιατολάχ μπορεί στη συνέχεια να χτυπήσει πετρελαιοπηγές της Σαουδικής Αραβίας, οι οποίες θα έφταναν το αργό πολύ πάνω από 125 δολάρια/βαρέλι.
Αυτό σίγουρα θα κόστιζε στην Harris τις εκλογές, εκτίμησε ο Peters.
iran_oil_gas_assets_2.jpg
Αλλά οι Μουλάδες δεν θέλουν τον Trump

Και οι σαουδαραβικές δυνάμεις του θα μπορούσαν σίγουρα να κάνουν περισσότερα για να απομακρύνουν τους Houthis, οι οποίοι επιτέθηκαν σε δύο ακόμη πλοία αυτή την εβδομάδα.
Αλλά οι «πληρεξούσιοι» του Αγιατολάχ συνεχίζουν να λειτουργούν στο κενό, με τη διαταραχή του παγκόσμιου εμπορίου να δίνει μια γεύση για το πώς θα είναι το μέλλον χωρίς τη συντριπτικά ισχυρή, πλήρως δεσμευμένη, με αρχές ηγεσία των ΗΠΑ.
Και σε αυτή τη νέα πολιτική εποχή, κανείς εκτός από λίγους ηγέτες, δεν μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια τι θα συμβεί στη συνέχεια.
Το μόνο που φαίνεται πιθανό είναι ότι τα περισσότερα από αυτά που θα εκτυλιχθούν θα συμβούν όταν η Αμερική εκλέξει τον επόμενο πρόεδρό της, στις 5 Νοεμβρίου, καταλήγει ο Peters.
trump_mbs.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης