Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Αηδία - Αυτές είναι μεσαιωνικές προσεγγίσεις» - Έξαλλος ο Kadyrov, επέκρινε τη σύσφιξη της μεταναστευτικής πολιτικής στη Ρωσία

«Αηδία - Αυτές είναι μεσαιωνικές προσεγγίσεις» - Έξαλλος ο Kadyrov, επέκρινε τη σύσφιξη της μεταναστευτικής πολιτικής στη Ρωσία
«Συλλαμβάνουν ανθρώπους ανεξαιρέτως και πρόσφατα σημειώθηκαν πολύ σκληρά συμβάντα», είπε ο Kadyrov
Ο επικεφαλής της Τσετσενίας, Ramzan Kadryov, επέκρινε τη μεταναστευτική πολιτική στη Ρωσία.
Επισήμανε την αυστηροποίησή και παραδέχτηκε ότι μια σειρά από μέτρα που ελήφθησαν σε σχέση με τους μετανάστες τον απογοητεύουν.
Σύμφωνα με τον ίδιο, για τη σημερινή κατάσταση δεν φταίνε οι νεοφερμένοι, αλλά αυτοί που υποτίθεται ότι είχαν τον έλεγχο.
Αμφιβάλλει επίσης ότι οι μαζικές απελάσεις θα βελτιώσουν την κατάσταση.
Ο επικεφαλής της Τσετσενίας ζήτησε να αλλάξει η μεταναστευτική πολιτική «όχι με τόσο αηδιαστικό τρόπο».
«Συλλαμβάνουν ανθρώπους ανεξαιρέτως και πρόσφατα σημειώθηκαν πολύ σκληρά συμβάντα», είπε ο Kadyrov.
Ο Kadyrov είπε ότι το πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί με μαζική απέλαση μεταναστών και, επιπλέον, δεν φταίνε οι ίδιοι για το πρόβλημα. «Εδώ η ρίζα του προβλήματος είναι η απροσεξία εκείνων που κάποτε έπρεπε να είχαν αντιμετωπίσει θέματα της αρμοδιότητάς τους και να ανταποκριθούν έγκαιρα σε τυχόν κλιμακούμενες διαδικασίες. Αλλά ουσιαστικά δεν υπήρχε έλεγχος», δήλωσε αγανακτισμένος.
Ο επικεφαλής της Τσετσενίας υπενθύμισε επίσης ότι η υποκίνηση μίσους προς τους μετανάστες στην κοινωνία θα επιδεινώσει μόνο την κατάσταση και ζήτησε τη δημιουργία ενός αρμόδιου συστήματος ελέγχου.
Νωρίτερα, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Marat Khusnullin είπε ότι δεν θα υπάρχει πλέον παράνομη μετανάστευση στη Ρωσία.
Ο Khusnullin σημείωσε ότι η Ρωσία και το Τατζικιστάν πρέπει να δημιουργήσουν μια υποομάδα εργασίας και να σκιαγραφήσουν τις ενέργειες που σχετίζονται με τη διασφάλιση της ασφάλειας των δύο χωρών. «Για να καταλάβουμε ποιοι έρχονται, πώς έρχονται, ώστε να παρέχουμε βοήθεια», εξήγησε.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης