Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοβαρή κλιμάκωση στη Λευκορωσία - Ο Lukashenko παίρνει μέτρα για την κατάρριψη των ουκρανικών drones

Σοβαρή κλιμάκωση στη Λευκορωσία -  Ο Lukashenko παίρνει μέτρα για την κατάρριψη των ουκρανικών drones
Η Λευκορωσία εξουσιοδοτεί όχι μόνο το στρατιωτικό προσωπικό της, αλλά και όλες τις παραστρατιωτικές δομές της χώρας να καταρρρίπτουν μη επανδρωμένα αεροσκάφη στον εναέριο χώρο της
Ο Λευκορώσος Πρόεδρος Alexander Lukashenko υπέγραψε διάταγμα που θεσπίζει πληθώρα μέτρων για την αντιμετώπιση των drones, εξουσιοδοτώντας τη χρήση φυσικής βίας, όπλων και ειδικών μέσων για την εξουδετέρωση διαφόρων τύπων μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAV).
Η σχετική εξέλιξη έγινε γνωστή από το προεδρικό γραφείο Τύπου της Λευκορωσίας.
«Το έγγραφο υιοθετήθηκε για να κατοχυρωθεί νομικά το δικαίωμα χρήσης φυσικής βίας, ειδικών μέσων, όπλων, πολεμικού και ειδικού εξοπλισμού όχι μόνο για μοντέλα αεροσκαφών και UAV, αλλά και για μη επανδρωμένα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων υποβρύχιων και επιφανειακών σκαφών, επίγειων οχημάτων και συστημάτων», όπως τονίζει η ανακοίνωση
Αυτό το δικαίωμα αποδίδεται από τις αρχές της Λευκορωσίας όχι μόνο σε στρατιωτικό προσωπικό, αλλά και σε οποιεσδήποτε παραστρατιωτικές δομές.
Έτσι, υπάλληλοι της Ερευνητικής Επιτροπής, της εισαγγελίας, τελωνειακοί υπάλληλοι και πολλοί άλλοι υπάλληλοι και οργανισμοί θα έχουν τη δυνατότητα να καταστρέφουν drones.
Νωρίτερα, ρωσικά μέσα μετέδιδαν δηλώσεις του Lukashenko με τις οποίες χαρακτήριζε την επίθεση στο προεδρικό ελικόπτερο ως αφορμή για την κήρυξη πολέμου.

Συνεχείς παραβιάσεις του εναέριου χώρου της Λευκορωσίας από την Ουκρανία

Τα συστήματα αεράμυνας της Λευκορωσίας εξάλειψαν αρκετούς εναέριους στόχους από την Ουκρανία πάνω από το νότιο τμήμα της χώρας, δήλωσε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Alexander Lukashenko.
«Κατά τη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου 10/8, μέχρι το πρωί της ίδιας μέρας, οι έλαβαν χώρα έρευνες για το ιπτάμενο αντικείμενο που καταρρίφθηκε.
Υποψιαζόμαστε ότι επρόκειτο για drones.
Έχοντας παραβιάσει τον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη πετούσαν από την Ουκρανία», επεσήμανε νωρίτερα ο Lukashenko σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων BelTA.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης