Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κόλαση - Ξεμένει από στρατιώτες η Ουκρανία και προωθεί την… γυναικεία παρουσία στον πόλεμο με συμμετοχή σε πρόγραμμα του ΝΑΤΟ

Κόλαση - Ξεμένει από στρατιώτες η Ουκρανία και προωθεί την… γυναικεία παρουσία στον πόλεμο με συμμετοχή σε πρόγραμμα του ΝΑΤΟ

«Γυναίκες, Ειρήνη, Ασφάλεια», το νέο σύνθημα του Zelensky

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Changemakers» προωθεί την εφαρμογή των αρχών της ισότητας των φύλων στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας και την ανταλλαγή εμπειριών με τους εταίρους του ΝΑΤΟ.
Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, εκπρόσωποι του Υπουργείου Άμυνας συμμετείχαν σε διεθνή εκδήλωση στις Βρυξέλλες, όπου συζητήθηκε το θέμα της ένταξης των γυναικών στον στρατιωτικό χώρο.
Οι «Changemakers» συγκέντρωσαν Ουκρανούς και ξένους ειδικούς, συμβούλους για θέματα φύλου, πολιτικούς και επαγγελματίες στον τομέα της ανθρωπιστικής ασφάλειας.


photo_2024-02-01_18-24-34-1024x682.jpg

Εργάστηκαν για τη βελτίωση των γνώσεων και των δεξιοτήτων στον τομέα της ένταξης των φύλων, που θα ευθυγραμμίσει τις πολιτικές και τις πρακτικές των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ και το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ «Γυναίκες, Ειρήνη, Ασφάλεια».
Βεβαίως συμφέρει και η ένταξη γυναικών στον Ουκρανικό στρατό, καθώς δεν είναι και λίγες οι φωνές που τονίζουν ότι ο Zelensky έχει ξεμείνει από στρατιώτες στο μέτωπο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης