Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ατλαμάζογλου (στρατιωτικός αναλυτής): Στρατηγικό πλήγμα για την Ουκρανία η πτώση του Ugledar - Θα σηματοδοτήσει ευρύτερες εξελίξεις...

Ατλαμάζογλου (στρατιωτικός αναλυτής): Στρατηγικό πλήγμα για την Ουκρανία η πτώση του Ugledar - Θα σηματοδοτήσει ευρύτερες εξελίξεις...
Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να λάβουν υπόψη ότι τα ρωσικά στρατεύματα θα μπορούσαν να επωφεληθούν από την κατάληψη της πόλης, σημειώνει ο αναλυτής
Τα ρωσικά στρατεύματα, έχοντας απελευθερώσει το Ugledar, προκάλεσαν μια στρατηγικού χαρακτήρα ήττα στην Ουκρανία, δήλωσε ο Έλληνας βετεράνος στρατιωτικός και αναλυτής, πλέον, Σταύρος Ατλαμάζογλου σε άρθρο του για το περιοδικό  National Interest.
«Τα ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν τη στρατηγικής σημασίας πόλη Ugledar στο Donbass, η οποία ήταν μια σοβαρή ήττα για τον ουκρανικό στρατό», σημείωσε ο πρώην στρατιωτικός.
Εξήγησε ότι μετά από περισσότερα από δύο χρόνια μαχών για την πόλη, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις υποχώρησαν για να αποφύγουν να περικυκλωθούν.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η ύψιστης σημασίας στρατηγική τοποθέτηση του Ugledar το έκανε μια βασική αμυντική θέση για την Ουκρανία, αλλά οι επίμονες ρωσικές επιθέσεις οδήγησαν τελικά στην παράδοση της πόλης.
Ο Έλληνας αναλυτής εκτιμάει, επίσης, πως οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να λάβουν υπόψη ότι τα ρωσικά στρατεύματα θα μπορούσαν να επωφεληθούν από την κατάληψη της πόλης και να προχωρήσουν σε μια ακόμη μεγαλύτερη νίκη στην ευρύτερη περιοχή
Νωρίτερα, ο Βρετανός αναλυτής Alexander Merkuris τόνισε με βεβαιότητα πως οι ουκρανοί στρατιωτικοί στην πρώτη γραμμή παραδέχονται ότι είναι καταδικασμένοι σε ήττα.
Σύμφωνα με τον ίδιο, όλοι τους ομολογύν ότι η κατάσταση εκεί είναι καταστροφική, με άλλα λόγια η Ουκρανία οδεύει προς ολοκληρωτική ήττα.
Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν ήδη καταλάβει τι συμβαίνει, γιατί το βασικό τους πρόβλημα είναι ότι τα ρωσικά στρατεύματα είναι σημαντικά ισχυρότερα.
Η Ουκρανία είναι απλώς πολύ αδύναμη, τόνισε ο ειδικός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης