Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη: Συνολικά 18.000 μισθοφόροι από 85 χώρες στη διεθνή «λεγεώνα» υπέρ των Ουκρανών - Από Λατ. Αμερική, Πολωνία, Γαλλία

Αποκάλυψη: Συνολικά 18.000 μισθοφόροι από 85 χώρες στη διεθνή «λεγεώνα» υπέρ των Ουκρανών - Από Λατ. Αμερική, Πολωνία, Γαλλία
Η Ρωσία παρατηρεί μια εισροή μισθοφόρων προς υποστήριξη των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων και από τη Λατινική Αμερική
Πολλοί ξένοι μισθοφόροι συμμετέχουν στην επίθεση των ουκρανικών δυνάμεων στην περιοχή του Kursk, δήλωσε σε συνέντευξή της για το Sputnik ηYulia Zhdanova, επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας στις συνομιλίες της Βιέννης για τη στρατιωτική ασφάλεια και τον έλεγχο των όπλων.
«Πράγματι, ξένοι μισθοφόροι είναι παρόντες σε μεγάλους αριθμούς στην τρομοκρατική επίθεση. Αυτό επιβεβαιώνεται εύκολα από το "ψηφιακό αποτύπωμα" που αφήνουν αλόγιστα οι "στρατιώτες της τύχης" στις δυτικές πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.
Για παράδειγμα, Αμερικανοί μαχητές από την Ομάδα Παρατήρησης Forward (ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία) δημοσίευσε επιδεικτικά μια φωτογραφία στο διαδίκτυο με την κυνική λεζάντα «Τα αγόρια στο Kursk», στην οποία ποζάρουν με φόντο ένα τεθωρακισμένο όχημα HMMWV ως μέρος μιας ομάδας Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων», σημείωσε η Zhdanova.
1119851906_0_0_1212_682_1920x0_80_0_0_5ee6f475ec57eea97335eec1bde33892.png.webp
Επισήμανε ότι οι άμαχοι στην περιοχή του Κουρσκ έδιναν στοιχεία σε αρμόδιες υπηρεσίες σχετικά με τις επιθετικές ενέργειες μισθοφόρων που μιλούσαν γεωργιανά, πολωνικά και αγγλικά.
«Αυτές οι ενέργειες έρχονται σε σαφή αντίφαση με τις δηλώσεις δυτικών χωρών για τη μη εμπλοκή τους στην επίθεση Ουκρανών νεοναζί στη χώρα μας», εξήγησε  η διπλωμάτης.
Σύμφωνα με την Zhdanova, λόγω του γεγονότος ότι οι Ρώσοι «εχθροί στοχεύουν αντικειμενικά στην αύξηση της έντασης των στρατιωτικών ενεργειών κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης στην Ουκρανία, οι τάξεις της «Διεθνούς Λεγεώνας της Άμυνας της Ουκρανίας» αναπληρώνονται τακτικά».

Πόσοι απαρτίζουν τη Λεγεώνα

Επικαλούμενη επίσημα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB), η διπλωμάτης διευκρίνισε ότι ο αριθμός των συμμετεχόντων στη «λεγεώνα» έχει φτάσει πλέον τους 18.000 ανθρώπους από 85 χώρες. Ο μεγαλύτερος αριθμός μαχητών είναι από την Πολωνία, τη Γαλλία, τη Γεωργία.
Η Ρωσία παρατηρεί μια εισροή μισθοφόρων προς υποστήριξη των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων από τη Λατινική Αμερική.
Οι ρωσικές αρχές καταρτίζουν λίστες με ονόματα ξένων μισθοφόρων στην Ουκρανία, τους περιμένει μια απίστευτη μοίρα, πρόσθεσε.
"Οι ρωσικές αρμόδιες αρχές διατηρούν υπό στενό έλεγχο το θέμα της συμμετοχής ξένων μαχητών στην τρομοκρατική επίθεση [στην περιοχή του Kursk], συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης καταλόγων με τα ονόματα των μαχητών και της καταγραφής των εγκλημάτων τους. Τους περιμένει μια απίστευτη μοίρα. Πολλοί καταστρέφονται από Τα ρωσικά στρατεύματα ως νόμιμοι στρατιωτικοί στόχοι», είπε η Zhdanova.
Από την έναρξη της ειδικής επιχείρησης, τουλάχιστον 785 μισθοφόροι που συμμετείχαν στις μάχες στο πλευρό των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων είχαν τιμωρηθεί ποινικά, πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης