Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κάλλιο αργά παρά ποτέ - Μαζικές μηνύσεις αμερικανικών Πολιτειών κατά του TikTok για την ψυχική υγεία των νέων

Κάλλιο αργά παρά ποτέ - Μαζικές μηνύσεις αμερικανικών Πολιτειών κατά του TikTok για την ψυχική υγεία των νέων
Αν και η κοινωνική σήψη των ΗΠΑ δεν οφείλεται αποκλειστικά στο TikTok, σίγουρα το δημοφιλές social media την επιτάχυνε
Σχετικά Άρθρα
Αγωγές κατά του TikTok κατέθεσαν τουλάχιστον 12 Πολιτείες των ΗΠΑ, υποστηρίζοντας ότι η δημοφιλής εφαρμογή βλάπτει την ψυχική υγεία των νέων διότι έχει σχεδιαστεί με τέτοιον τρόπο ώστε να είναι εθιστική στα παιδιά.
Οι αγωγές βασίζονται σε εθνική έρευνα για το TikTok, η οποία ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2022 από γενικούς εισαγγελείς πολλών Πολιτειών, όπως η Καλιφόρνια, το Κεντάκι και το Νιου Τζέρσεϊ. Όλες οι καταγγελίες κατατέθηκαν στη δικαιοσύνη, σύμφωνα με το Associated Press.
Η μήνυση αφορά, συγκεκριμένα, τον αλγόριθμο του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, ο οποίος τροφοδοτείται από τα βίντεο που βλέπουν οι χρήστες στην πλατφόρμα, προτείνοντάς τους περιεχόμενο προσαρμοσμένο στα ενδιαφέροντά τους.
Οι αγωγές στέκονται επίσης στα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά που εθίζουν τα παιδιά στην πλατφόρμα, όπως η δυνατότητα ατελείωτου «σκρολαρίσματος», οι ειδοποιήσεις και τα διάφορα φίλτρα προσώπου.
Το TikTok δεν επιτρέπει σε παιδιά κάτω των 13 ετών να εγγραφούν στην κύρια υπηρεσία του και περιορίζει μέρος του περιεχομένου του για όσους είναι κάτω των 18 ετών.
Ωστόσο, οι Πολιτείες αναφέρουν στην αγωγή τους ότι τα παιδιά μπορούν εύκολα να παρακάμψουν αυτούς τους περιορισμούς, αποκτώντας πρόσβαση σε περιεχόμενο για ενηλίκους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης