Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Δραματική έκκληση Biden ενόψει του τυφώνα Milton: Φύγετε από τη Φλόριντα, αλλιώς θα πεθάνετε

ΗΠΑ: Δραματική έκκληση Biden ενόψει του τυφώνα Milton: Φύγετε από τη Φλόριντα, αλλιώς θα πεθάνετε
Ο τυφώνας θα μπορούσε να είναι η χειρότερη καταιγίδα στη Φλόριντα εδώ και έναν αιώνα, προειδοποίησε ο Joe Biden
Δραματική έκκληση για τον τυφώνα Milton απηύθυνε ο Joe Biden. "Όσοι έχετε λάβει εντολή εκκένωσης φύγετε τώρα, είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου" προειδοποίησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ που ανέβαλε το ταξίδι του στο εξωτερικό ενόψει του τυφώνα.
"Εάν έχετε εντολή εκκένωσης, θα πρέπει να απομακρυνθείτε τώρα, τώρα, τώρα... Θα έπρεπε να είχατε ήδη εκκενώσει. Είναι θέμα ζωής ή θανάτου και αυτό δεν είναι υπερβολή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Biden κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για τον τυφώνα.
"Διευκολύνετε τις εκκενώσεις, μην αυξήσετε τις τιμές (των εισιτηρίων)" προέτρεψε δε τις αεροπορικές εταιρείες ο Biden.
Ο τυφώνας θα μπορούσε να είναι η χειρότερη καταιγίδα της Φλόριντα εδώ και έναν αιώνα, προειδοποίησε. Ανακοίνωσε καταφύγια για τα συνεργεία έκτακτης ανάγκης.
Ο Αμερικανός πρόεδρος συμπλήρωσε πως ενέκρινε τους συναγερμούς που κήρυξαν οι αρχές στη Φλόριντα πριν από την άφιξη του τυφώνα.
Ο τυφώνας Milton πρόκειται να φτάσει στις ΗΠΑ ως καταιγίδα κατηγορίας 4, λίγες ημέρες μετά τον τυφώνα Helene που προκάλεσε περισσότερους από 200 θανάτους και εκτεταμένες καταστροφές σε πολλές πολιτείες.
Μαζική είναι η έξοδος των κατοίκων στην πολιτεία της Φλόριντα καθώς ο τυφώνας πλησιάζει λεπτό με λεπτό. Στην πολιτεία έχει σημάνει συναγερμός, με τους μετεωρολόγους να απειλούν για την απειλή. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden ανέβαλε τα ταξίδι του στο εξωτερικό λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης.
«Δεδομένης της προβλεπόμενης τροχιάς και ισχύος του τυφώνα Milton, ο πρόεδρος Biden αναβάλλει το επερχόμενο ταξίδι του στη Γερμανία και την Αγκόλα προκειμένου να επιβλέψει τις προετοιμασίες και την αντίδραση στον τυφώνα, πέραν της αντιμετώπισης των επιπτώσεων του τυφώνα Helene», ανακοίνωσε την Τρίτη η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης